Suomi on edelleen ilman olympiamaapaikkaa Finnjollissa – seuraava mahdollisuus vasta ensi keväänä

Oskari Muhonen oli alle 23-vuotiaiden Finnjolla-luokan EM-kisojen neljäs.

purjehdus
noora ruskola mikaela wulff
Noora Ruskola ja Mikaela Wulff onnistuivat komeasti toisessa lähdössään Weymouthissa. Jukka Saarikorpi / SPV

Tokion olympiapurjehduksen maapaikka Finnjolla-luokassa jäi odottamaan itseään. Kreikan Ateenassa käydyissä Finnjollien EM-kilpailuissa paras suomalainen oli Tapio Nirkko (31:s). Oskari Muhonen oli lopputuloksissa heti Nirkon takana 32:s ja Waltteri Moisio 67:s.

Maapaikka Tokion olympialaisiin olisi vaatinut sijoittumista neljän parhaan maan joukkoon.

– Tein regatan aikana liian paljon liian isoja virheitä. Jos olisin pystynyt edes kohtuulliseen suoritukseen, olisi tilanne voinut olla olennaisesti parempi. Nyt olympiamaapaikan tavoittelu jää ensi kevääseen, Nirkko harmitteli tiedotteessa.

Muhonen sijoittui alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa neljänneksi.

– Aika vaikea kisa oli. Taktiikkani ei oikein onnistunut ja lenssivauhtini oli hukassa. Ei kai tässä muuta kuin eteenpäin, Muhonen kommentoi pettyneenä.

Maapaikkoja olympialaisiin on tarjolla enää vain yksi, joten Suomen tilanne on haastava.

Weymouthin vedet suosiollisempia suomalaisille

Suomalaiskaksikko Noora RuskolaMikaela Wulff päätti 49er FX -luokan avoimet EM-kilpailut sijaan 16.

Ensimmäisessä lähdössä kisapaikkana olleen Englannin Weymouthin kevyt keli koitui kaksikon kohtaloksi, mutta toisessa sujui paremmin.

– Ensimmäisessä lähdössä valitsimme väärän lottoarvan ja lähdimme väärään laitaan. Toinen lähtöhän meni erittäin jees, Wulff tuumasi toisen sijan tuoneesta jälkimmäisestä lähdöstä.

Samoilla Weymouthin vesillä käytiin myös Nacra 17 -luokan avoin EM-regatta, jossa Suomen Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen taistelivat aivan loppuhetkille asti mitalilähtöpaikasta. Lopulta sijoitus oli 11:s ja kymmenen parhaan mitalilähtöpaikka jäi vain kolmen pisteen päähän.

– Emme olleet tänään ihan oikeissa paikoissa, mutta olimme totuuden nimisssä myös vähän epäonnisia. Kokonaisuutena olemme superonnellisia viikosta, Kurtbay iloitsi.

Tokion olympialaisten esikisat käydään elokuussa ja sinne on EM-menestyksen perusteella valittu 49er FX -luokkaan Suomen edustajiksi Noora Ruskola ja Mikaela Wulff sekä Finnjolla-luokkaan Tapio Nirkko.

Lue myös:

Finnjolla-purjehtijat tavoittelevat EM-kisoissa paikkaa Tokion olympiaregattaan – "Maapaikan saavuttamiseen vaaditaan huipputulos"

Suomalaiset avasivat lupaavasti EM-vesillä Britanniassa – kova aallokko teetti lisätöitä

Kurtbay ja Keskinen voittivat päivän kolmannen lähdön EM-regatassa

Lähteet: SAILING TEAM FINLANDIN TIEDOTE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat