Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu

Nadal antoi myrskyvaroituksen Ranskan avointen alla – väsynyt Djokovic jäi jalkoihin Rooman finaalissa

Rafael Nadal otti vasta kauden ensimmäisen turnausvoittonsa, kun hän voitti Rooman Mastersin finaalissa Novak Djokovicin.

tennis
Rafael Nadal.
Getty Images

Rafael Nadal otti psykologisesti tärkeän turnausvoiton tenniksen Rooman Masters-turnauksessa viikkoa ennen Ranskan avointen alkua. Nadal kukisti maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin loppuottelussa 6–0, 4–6, 6–1.

Massakenttien kuninkaan Nadalin peli oli takkuillut harvinaisesti tänä keväänä. Tämä oli hänelle vasta vuoden ensimmäinen turnausvoitto. Masters-tasolla Nadalilla ja Djokovicilla oli molemmilla 33 turnausvoittoa ennen tätä. Nyt Nadal on yksin tilaston kärjessä 34 voitolla.

Rooman turnausta sotki sade, joka esti keskiviikkona pelit kokonaan. Sen vuoksi useat pelaajat, Nadal ja Djokovic mukaanlukien joutuivat pelaamaan torstaina kaksi ottelua.

Kaksikko selvitti torstain tuplaottelut suhteellisen helposti, mutta perjantaina ja lauantaina Djokovic joutui pelaamaan myöhäiseen iltaan venyneet pitkät ottelut Juan Martin del Potroa ja Diego Schwartzmania vastaan.

Ne tuntuivat painavan jaloissa finaalin avauserässä. Nadal lähti päättäväisesti otteluun ja hallitsi avauserää täysin. Erästä kirjattiin näiden pelaajien kesken harvinaiset lukemat 6–0.

Djokovic pääsi paremmin otteluun mukaan toisessa erässä. Nadalilla oli silti mahdollisuutensa murtaa, mutta hän ei siinä onnistunut. Erän lopussa Djokovic onnistui murtamaan Nadalin syötön ja vei toisen erän 6–4.

Kolmannessa erässä Nadal otti jälleen vahvan otteen kamppailusta eikä Djokovic jaksanut enää vastata.

Lue myös:

Nadal avautui rajusti yllätystappiosta – "Pelasin yhden huonoimmista peleistä massalla 14 vuoteen"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat