Jukka Jalonen myhäili tyytyväisenä, kun Leijonat sai tärkeän edun puolivälieriin: "Kyllä sillä on merkitystä"

Suomi pelaa torstain puolivälieränsä Kosicessa.

Jääkiekon MM 2019
Jukka Jalonen ja Leijonat
Päävalmentaja Jukka Jalonen tietää, että kotiedulla on merkitystä.Martin Divisek / AOP

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tilastot ja tulokset löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomi etenee jääkiekon MM-turnauksessa askel askeleelta. Kun Leijonien pudotuspelipaikka varmistui lauantaina, päivää myöhemmin sinetöityi se, että Suomi jatkaa kisoja puolivälierissä alkulohkosta tutuksi tulleessa Kosicessa.

Suomi kukisti alkulohkon viimeistä edellisessä ottelussaan Ranskan 3–0 ja nousi lohkojohtoon. Samalla Suomi varmisti, että se sijoittuu A-lohkossa kahden parhaan joukkoon ja jatkaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kosicessa.

Suomi kohtaa torstain puolivälierässä jonkun B-lohkon kolmikosta Sveitsi, Tshekki tai Ruotsi.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen, että Suomi lähtee puolivälieriin alkulohkosijoilta 1–2.

– Kyllä sillä mielestäni on merkitystä. Saadaan puolivälierään pieni kilpailuetu, kun vastustaja joutuu matkustamaan tänne välipäivänä aika monta tuntia junassa. Me saadaan lepäillä ja odottaa heitä. Pienen pieni etu siitä meille on, Jalonen sanoi.

Suomi kohtaa tiistaina Kosicessa viimeisessä lohko-ottelussaan Toni Söderholmin valmentaman Saksan, joka niin ikään on varmistanut paikan pudotuspeleihin.

Ylivoimapeli kangerteli

Ranska-peliä selvästi hallinnut Suomi kitsasteli maalinteossa. Joel Kivirannan ohjausosuma, Niko Mikkolan rannevedolla laukoma 2–0 ja laitahyökkääjästä keskelle siirretyn Jere Sallisen rystyltä napauttama 3–0 olivat poikkeukset.

Suomi sai sunnuntaina harjoitella ylivoimapeliä kyllikseen, kun potkun jäljessä ollut Ranska joutui vauhtia jarruttaakseen turvautumaan rikkeisiin.

Ylivoimaosumaa ei tullut. Suomen kurittomuuden takia Ranska rakensi parhaat maalipaikkansa alivoimalla.

Ihmejuniori Kaapo Kakko jäi kolmannessa MM-ottelussa ilman pistemerkintää. Hyvä maalipaikka hänellä oli avauserässä.

Kakon ketjukaveri Harri Pesonen oli turnaustavoilleen uskollisesti pirteällä pelipäällä. Sveitsin-vuosinaan kehittynyt Pesonen alusti oivaltavalla syötöllään Mikkolan maalin.

Suomen joukkueessa on yksi pelaaja yli muiden, joka kaipaa hyökkäyspään onnistumisia. Kotimaisen liigakauden sensaatio, Pelicansista NHL:n Columbukseen suuntaavan puolustajan Oliwer Kasken maalitili MM-jäällä on yhä avaamatta.

Yrityksen puutteesta hyvästä laukauksestaan tunnettua Kaskea ei voi syyttää. Hän pommitti sarjatulella Ranskaa vastaan pelkästään avauserässä viisi kutia.

– Lauotaan paljon, niin kyllä se (maali) sieltä jostain tulee. En ota siitä paineita, Kaski kertoi.

Ranskan kohtalo ratkeaa maanantaina A-lohkon jumbofinaalissa Britanniaa vastaan. Pelissä on A-sarjapaikka.

Lue myös:

Leijonien ratkaisijalla oli salainen kikka – Jere Sallinen kertoi pelin jälkeen myös vastustajan rumasta tempusta, joka jäi tuomareilta näkemättä

Kommentti: MM-kisojen isoin häpeätahra näkyi taas Leijonien ottelussa – Suomea on Kosicessa ikävä

Leijonat otti tärkeän harppauksen MM-kisoissa – sentteriksi siirretty Jere Sallinen iski jäätävän rystykudin Ranskan verkkoon

"Et voi koskaan tietää, kuka soittaa ja kuka antaa potkut" – Toni Söderholm lähti vuodeksi Saksaan ja päätyikin maajoukkueen päävalmentajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat