Hyppää sisältöön

Susanna Törrönen laittoi junioreiden ME-lukemat uusiksi kolmesti ja otti penkkipunnerruksen MM-kultaa – maanantaina mitalisade jatkui: "Pronssi on ehdottomasti pettymys"

21-vuotias Susanna Törrönen saavutti junioreiden kultaa ja avoimen luokan pronssia klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa Japanissa.

Susanna Törrönen voitti kaksi MM-mitalia Japanista. (Arkistokuva.) Kuva: Vesa Marttinen / Yle

72-kiloisten sarjan junioreiden maailmanennätykset klassisessa penkkipunnerruksessa olivat paperia, kun Susanna Törrönen aloitti urakkansa MM-kisoissa Japanissa sunnuntaina.

Törrönen paransi jokaisella nostollaan oman sarjansa junioreiden maailmanennätystä. Ensiksi nousi 116,5 kiloa, seuraavalla nostolla 120 kiloa ja lopulta tulokseksi jäänyt 122,5 kiloa. Suorituksellaan Törrönen nappasi junioreiden MM-kultaa ylivoimaiseen tyyliin.

Tuore maailmanmestari viestitti Yle Urheilulle, että sunnuntain nostot olivat onnistuneita ja kisassa oli hyvä fiilis nostaa.

– Junnukisa onnistui ihan täydellisesti, sillä tein jokaisella nostolla ME:n. Se merkitsee minulle todella paljon, harvoin sellaista pääsee kokemaan. Olen eilisen kisan jälkeen saanut monta motivoivaa ja kannustavaa kommenttia, joista saa paljon lisää intoa treeneihin kohti EM-kisoja, Törrönen kirjoitti viestissään.

Toiseksi Törrösen sarjassa sijoittui ruotsalainen Vilma Olsson tuloksella 110 kiloa. Kolmanneksi nosti norjalainen Marthine Myhr, joka sai ilmaan 102,5 kiloa.

Kaiken lisäksi Törrönen keräsi eniten pisteitä juniorisarjoissa, joten hän pokkasi myös paras juniorinostaja -palkinnon MM-kisoista. Törrösen pistesaldo oli 905,58. Seuraavaksi paras oli samassa sarjassa nostanut Olsson, joka keräsi suorituksistaan 821,36 pistettä.

Uusi ME jäi tavoitteeksi EM-kisoihin

Törrönen jatkoi urakkaansa maanantaina avoimessa luokassa 72-kiloisissa.

Vuosi sitten Törrönen nappasi avoimessa luokassa maailmanmestaruuden alle 84-kiloisten sarjassa. Tällä kertaa tuomisena MM-kisoista oli kuitenkin pronssimitali tuloksella 122 kiloa. Törrönen yritti myös 125 kilon nostamista, mutta kolmas nosto jäi alas.

Tulos oli nuorelle nostajalle pettymys, vaikka mitali pujotettiinkin Törrösen kaulaan.

– Pronssi oli ehdottomasti pettymys. Olisin halunnut saada tänäänkin paranneltua nuorten ME:tä, mutta eiliset kolme ME-nostoa väsyttivät ilmeisesti liikaa. Tuntuma oli verryttelyssä ihan hyvä, mutta kisaraudoissa tuntui, että eilen on jo nosteltu.

Voitto meni tällä kertaa Kazakstaniin, kun Khan Xeniya nosti 127,5 kiloa. Toiseksi sijoittui Ruotsin Annika Zelander 125,5 kilolla.

Kokonaisuudessaan Törrönen arvioi tason olleen todella kova omassa sarjassaan niin sunnuntaina kuin maanantainakin.

Kesällä Törrönen tähtää tuttuun tyyliin kuulantyöntökisoihin. Esimerkiksi kesällä 2017 Törrönen kilpaili Kalevan kisoissa kuulantyönnössä. Tuolloin tuloksena oli 12,84 metriä, jolla hän sijoittui 14:nneksi.

Seuraava suuri tavoite penkkipunnerruksessa on elokuussa Luxemburgissa järjestettävät EM-kilpailut.

– Tavoitteena on parantaa tuloksia vähitellen ja saada EM-kisoissakin ME:tä parannettua.

Lue myös:

Viisivuotias tyttö nosteli raskaita painoja, kun muut leikkivät nukeilla tai pikkuautoilla – maailmanmestari Susanna Törrönen harmistuu, kun voimakas nainen kohtaa ennakkoluuloja