Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheilustudio 8.12.
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Lillehammer
  • Yhdistetyn MC: Lillehammer, mäkiosuus
  • Naisten viesti, Lillehammer
  • Uinnin EM, alkuerät 8.12.

Leijonien maali on pysynyt puhtaana lähes kahdeksan erää peräkkäin – Jukka Jalosen huomio kertoo Suomen henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta: "Tietenkin pitää koputella puuta"

Suomelle ei ole tehty Kosicen MM-kaukalossa yhtään maalia otteluiden kolmansissa erissä.

Jääkiekon MM 2019
Jukka Jalonen Leijonat
AOP

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tilastot ja tulokset löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Leijonien maali on pysynyt jääkiekon MM-kisoissa puhtaana lähes kahdeksan erää peräkkäin. Jussi Olkinuora kirjautti itselleen nollapelin Isoa-Britanniaa vastaan, Kevin Lankinen nollasi puolestaan Ranskan. Tanskan Morten Madsen ohitti Lankisen Tanska-ottelun toisen erän alussa ja on edellinen pelaaja, joka on pystynyt maalintekoon Suomea vastaan.

– Siihen täytyy olla tyytyväinen, että ne (Iso-Britannia ja Ranska) eivät tehneet maaliakaan. Sillä kun jatkamme, voitamme mestaruuden. Puolustaminen on meidän pelimme ydin, jos sitä ei joku ole huomannut, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi välipäivän harjoitusten jälkeen Kosicessa.

Jalonen korostaa Suomen pelaamisessa etenkin rohkean ja aggressivisen karvauspelin merkitystä.

– Sillä me olemme pystyneet hyvätkin joukkueet pysäyttämään. Kyllä me jatkamme rohkeasti samalla linjalla.

Kolmannet erät ovat olleet Leijonilta vahvoja läpi turnauksen. Suomi ratkaisi itselleen tärkeät pisteet Kanadaa ja Slovakiaa vastaan juuri otteluiden päätöserissä.

– Tietenkin pitää koputella puuta, mutta meille ei ole tehty kolmansissa erissä yhtään maalia tässä turnauksessa, Jalonen huomautti.

– Se kertoo joukkueen henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta. Monessa pelissä pari erää on ollut tasaista, mutta jostain kumman syystä olemme lähteneet voittajina ulos kaukalosta ja siihen pyrimme jatkossakin.

Slovakian MM-kisoissa on vietetty hurjia maalikarkeloita, mutta Leijonien maalimäärät ovat pysyneet maltillisina voitoista huolimatta. Jalonen kokee, että joukkue on silti hyökännyt rohkeasti.

– Emme lähde välttelemään virheitä, se ei kuulu arvoihimme. Toivottavasti peli ei näyttäytyisi sellaisena, että pelkäämme jotain. Maalinteosta on puuttunut laatua, se on toinen asia. Olihan meillä eilenkin hyvät paikat 4–5 maaliin, jopa enempäänkin. Aina niitä ei tule ja sitä ei kannata mielestäni pohtia.

Lue myös:

Leijonien sentteripulaan luvassa helpotusta: Juho Lammikko lienee pelikunnossa tiistain Saksa-kamppailussa

Jukka Jalonen myhäili tyytyväisenä, kun Leijonat sai tärkeän edun puolivälieriin: "Kyllä sillä on merkitystä"

Leijonien pelaamisessa on ongelma, joka voi musertaa jopa mitalihaaveet: "Pitää pystyä nopeasti parantamaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat