Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten formulasarjan kärkikuljettajalle pesti F1-talli Williamsiin

Jamie Chadwick tekee Williamsin kehityskuljettajana simulaattoriajoja ja tallin markkinointityötä.

moottoriurheilu
Jamie Chadwick
Jamie Chadwick on mukana Williams-tallin kuljettaja-akatemian kehitysohjelmassa.David Rose / All Over Press

Naisten uutta W Series -formulasarjaa kahden kisan jälkeen johtava brittikuljettaja Jamie Chadwick on liittynyt F1-talli Williamsin riveihin. Chadwick, 21, on mukana tallin kuljettaja-akatemian kehitysohjelmassa, Williams kertoi maanantaina.

Kehityskuljettajana Chadwick tekee simulaattoriajoja ja on tallin mukana kolmessa kesän gp-kisassa, alkaen Britannian gp:stä heinäkuussa. Chadwick tekee myös tallin markkinointityötä.

– Simulaattorilla työskentely on hieno mahdollisuus kehittyä, Chadwick toteaa.

Chadwick voitti W Series -kauden avauskisan Hockenheimissa. Viikonloppuna Zolderissa ajetussa kauden toisessa kilpailussa hän oli toinen Beitske Visserin jälkeen, ja hän johtaa W Seriesia kuudella pisteellä Visseriin.

– Naisten esille tuominen moottoriurheilussa on erittäin tärkeää, ja roolimalli akatemiassamme toivottavasti inspiroi nuoria tyttöjä lajin pariin, Williamsin johtoon kuuluva Claire Williams painotti.

Lue myös:

Suomalainen formulakuljettaja on onnistunut hirvittävän vaikeassa tehtävässä – Emma Kimiläinen voi olla pian lähes puoli miljoonaa euroa rikkaampi, mutta se ei ole tärkein juttu

Emma Kimiläiselle jälleen takaisku uudessa formulasarjassa – lääkäri määräsi jättämään kisan välistä: "Voitetaan sarjan mestaruus sitten ensi vuonna"

Emma Kimiläisen dramaattisella kilpailulla kauaskantoinen seuraus: uuden formulasarjan mestaruus uhkaa karata heti kättelyssä – "Huonoin mahdollinen aloitus"

Uuden formulasarjan avauskisasta muodostui Emma Kimiläiselle katastrofi – auto juuttui ensin lähtöruutuun, sitten suomalaisen kisa päättyi rajuun kolariin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat