Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kouvojen tarkka kolmen pisteen heittopommitus katkaisi Kauhajoen voittokulun ja tasoitti finaalisarjan

Miesten Korisliigan finaalisarja jatkuu 1–1-tasatilanteesta keskiviikkona Kauhajoella.

Korisliiga
Greg Mangano ja Thomas Gipson III
Kauhajoen Greg Mangano ja Kouvojen Thomas Gipson III.Tomi Hänninen

Kouvolan Kouvot katkaisi Kauhajoen Karhu Basketin kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken miesten Korisliigassa. Kotiparketillaan pelannut Kouvot voitti finaalisarjan toisen ottelun maanantai-iltana lukemin 88–74 (45–36) ja tasoitti finaalisarjan 1–1:een.

Ottelun ensimmäinen neljännes tarjosi tasaista peliä ja toiselle jaksolle siirryttiin tilanteessa 24–23. Toisella neljänneksellä Kauhajoki pääsi useasti hyville heittoapajille, mutta heitot eivät uponneet. Kouvojen joukkuepeli sen sijaan jatkui sulavana ja se paranteli asemiaan nousemalla yhdeksän pisteen johtoon (45–36).

Kouvot kasvatti eroa vieraisiinsa kolmannella neljänneksellä jo 16 pisteeseen, mutta kolme minuuttia ennen jakson päättymistä Kauhajoen hyökkäyspuoli heräsi. Cameron Jones onnistui kolmen pisteen heitoissaan ja kuroi eron enää seitsemään pisteeseen (65–58).

Päätösneljänneksellä Kauhajoki oli laittanut uuden vaihteen silmään, mutta Kouvojen Jeremy Morgan murskasi vieraiden kavennushaaveet heittämällä minuutin sisään kolme kolmen pisteen heittoa. Tuomas Hirvonen ja David Gonzalvez heittivät kolmoset ratkaisevassa paikassa ja johdattivat kotijoukkueen voittoon selkein lukemin 88–74.

Morgan keräsi ottelussa 20 pistettä ja kahmi seitsemän levypalloa. Kouvojen Thomas Gipson III oli jälleen luotettava pistemies 14 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan. Kouvojen soljuvasta joukkuetyöskentelystä viestii se, että myös Gonzalvez (13), Brian Asbury (13), Hirvonen (12) ja Severi Kaukiainen (11) heittivät yli kymmenen pistettä.

– Paransimme paljon ensimmäisestä ottelusta. Olimme aggressiivisempia molemmissa kenttäpäädyissä. Emme antaneet heidän esimerkiksi syöttää niin helposti ensimmäisiä syöttöjä, vaan pistimme heti kättä syöttölinjoille, Kouvojen Severi Kaukiainen iloitsi Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime perjantaina 30 pistettä upottanut Kauhajoen Greg Mangano ei ollut maanantaina parhaassa mahdollisessa vireessä. Hän heitti 11 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Joukkuekaveri Cameron Jones pelasi vahvasti ja keräsi 24 pistettä. Rene Rougeau napsi 13 pistettä, joista peräti kymmenen viimeisellä jaksolla.

1–1-tilanteessa oleva finaalisarja jatkuu keskiviikkona Kauhajoella. Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Yle näyttää Korisliigan finaalipelejä neljännestä finaalista alkaen. Neljäs ottelu pelataan Kouvolassa perjantaina 24. toukokuuta, ja se näkyy suorana Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Ylen Mestaruusputken ohjelman ja suorat lähetykset löydät Yle Areenasta.

Lue myös:

Kouvot ei pystynyt pysäyttämään Kauhajoen huimaa voittoputkea ensimmäisessä finaalissa

Pudotuspeleissä vastustajat lakaissut Karhu Basket pääsee levänneenä finaalisarjaan: "Pelaajat saivat taukoa valmentajien naamoista"

Kouvot mestaruusjahtiin kolmen vuoden tauon jälkeen – "Hyökkäys voittaa otteluita, puolustus ottelusarjoja ja levypallopeli mestaruuksia"

KTP-Basket nappasi täpärästi Korisliigan pronssimitalit Vilppaan nenän edestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat