Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

FC Lahti jyräsi jalkapallon Veikkausliigassa HJK:n kotikentällään 3–0. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei mieti oman asemansa mahdollista horjumista.

Lassi Lappalaisen ja HJK:n ilonaiheet ovat olleet alkukaudella vähissä. Kuva: AOP
Tekijät

HJK:n katastrofaalinen kauden alku jalkapallon Veikkausliigassa sai jatkoa maanantaina FC Lahden vieraana. Lahti jyräsi helsinkiläiset 3–0 ja aiheutti HJK:lle jo kahdeksannen perättäisen voitottoman ottelun.

Maalihanat aukesivat 12. minuutin kohdalla. HJK:n nuori laitapuolustaja Kevin Kouassivi-Benissan antoi huolimattoman syötön, jonka seurauksena Erik Törnros pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Gael Etock lisäsi Lahden johtoa 12 minuuttia myöhemmin. Lahti sai pallon ensimmäisellä puoliajalla kolmannenkin kerran ohi HJK-vahti Markus Uusitalon, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Toinen puoliaika ei ollut HJK:n kannalta ensimmäistä riemukkaampi. Törnros puski illan toisella maalillaan loppulukemat 3–0, kun viisi minuuttia toista jaksoa oli pelattu.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pysyi tappion jälkeen tyylilleen uskollisena ja kertasi rumaa tappiota tutun analyyttisella tavalla.

– Maalipaikat menivät vähintään tasoihin. Pelin ratkaisevilla hetkillä sellaisia voittavia jalkapallotekoja ei tule tarpeeksi tälle joukkueelle. Karmivat lukemat, vaikka ne eivät pelin kulkua kerro, Lehkosuo sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Pelin sisällä huomaa välillä, että itseluottamus ei ole missään nimessä tapissa. Meillä on ollut paljon energiaa treeneissä koko viikon, ei siellä mitään muutosta ole tapahtunut. Meininki on jopa hyvinkin rentoa. Puristusta voisi olla enemmänkin, kun tietää mikä tilanne on.

HJK:n surkeat tulokset herättävät kysymyksiä Lehkosuon asemasta HJK:ssa. Valmentaja itse ei asialla spekuloi.

– Sitä on turha miettiä. Laitan kaiken energiani ja osaamiseni siihen, että joukkueen peli paranee. Jos seuran johtajat löytävät minua paremman luotsin tähän, niin he varmasti siitä sitten ilmoittavat, Lehkosuo sanoi.

Mika Lehkosuon valmentama HJK on voittanut Veikkausliigassa edellisen kerran huhtikuun 8. päivä. Kuva: AOP

HJK:n maaliero kolmanneksi huonoin

HJK putosi tappion myötä sarjataulukossa kuudenneksi. Ylivoimaisena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt joukkue on voittanut kymmenestä ottelustaan vain kaksi. Tasapelejä on kertynyt kuusi ja tappioita kaksi.

Kaksi edellistä mestaruutta voittaneen HJK:n poikkeuksellisen heikosta kauden alusta kertoo se, että joukkueen maaliero 9–13 on sarjan kolmanneksi huonoin.

Täysi pistepotti nosti FC Lahden kahdeksanneksi tasapisteisiin IFK Mariehamnin kanssa ja pisteen päähän HJK:sta. Lahti on pelannut kaksi ottelua HJK:ta vähemmän.

FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia pelasi uransa 396. ottelunsa Veikkausliigassa ja nousi ottelumäärissä kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ohi Valeri Popovitsin.

– Kyllä tänään nimenomaan voittoa juhlitaan, se kelpaa. Olimme tänään tehokkaita. Toisella puoliajalla olisimme halunneet pitää enemmän palloa, mutta hyvä näin. Hoidimme puolustamisen ja se riitti, Hauhia summasi.

FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia pelasi jo 396. ottelunsa Veikkausliigassa. Kuva: AOP

Inter jatkaa kärjessä

Muissa maanantain otteluissa Ilves hukkasi mahdollisuuden nousta Veikkausliigan kärkeen. Tamperelaiset jäivät kotonaan 0–0-tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa. Inter jatkaa sarjakärjessä paremman maalieron turvin.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Olisin voinut vaihtaa tauolla yksitoista pelaajaa. Avauspuoliaika oli yksi huonoimpia, mitä ollaan Tammelassa vedetty, Wiss tuhahti.

Kokkolassa pelattiin sarjataulukon häntäpään kannalta merkittävä ottelu KPV:n ja HIFK:n välillä. HIFK oli pitkään kiinni voitossa Hassan Sesayn upealla volleymaalilla, mutta sarjajumbo KPV:n Simo Roiha tasoitti kotiyleisön riemuksi 76. minuutilla loppulukemiksi 1–1.

HIFK nousi tasapelipisteellä kymmenenneksi ohi VPS:n, joka hävisi kotonaan RoPSille 0–1. Ottelun ainoan maalin viimeisteli upealla laukauksella Younnes Rahimi.

Juttua päivitetty kello 21.10: Lisätty Lehkosuon ja Hauhian kommentit.

Juttua päivitetty kello 21.21: Lisätty Wissin kommentit.

Lue myös: