Suora

  • Urheiluruutu

Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä

Armenian ja finaalin järjestäjämaa Azerbaidzhanin välit ovat kireät, eikä armenialainen Mkhitarjan usko turvallisuutensa olevan taattu.

jalkapallo
Henrikh Mkhitaryan
Getty Images

Arsenalin armenialainen keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan ei matkusta joukkueen mukana Eurooppa-liigan finaaliin Bakuun, vahvistaa lontoolaisseura verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Mkhitarjan jää pois turvallisuussyistä, sillä Armenian ja finaalin järjestäjämaa Azerbaidzhanin välillä on poliittisia jännitteitä.

– Olemme käyneet läpi kaikki vaihtoehdot, että Micki olisi mukana, mutta keskusteltuamme hänen ja hänen perheensä kanssa, olemme yhdessä päättäneet, että hän ei matkusta mukanamme (Bakuun), Arsenal tiedottaa.

Eurooppa-liigan finaalissa kohtaavat lontoolaisseurat Chelsea ja Arsenal pelaavat Bakussa yli 4 500 kilometrin päässä kotoaan. Pelipaikka on närkästyttänyt seuran kannattajia, sillä yhteydet Azerbaidzhanin pääkaupunkiin ovat Lontoosta huonot. Kannattajille on lisäksi varattu vain vähän lippuja.

– Olemme kirjoittaneet Uefalle ilmaistaksemme syvän huolemme tilanteesta. Micki on yksi avainpelaajistamme, joten tämä on todella iso menetys joukkueellemme, Arsenalin tiedotteessa sanotaan.

Aiemmin Azerbaidzhanin Ison-Britannian suurlähettiläs vakuutti, että Mkhitarjan voisi matkustaa Bakuun ja pelata rauhassa ilman minkäänlaista väkivallan uhkaa, mutta tähän tähti ei uskonut.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Mkhitarjan ei ollut mukana myöskään lokakuussa, kun Arsenal kohtasi azerbaidzhanilaisen Karabahin Eurooppa-liigassa.

Lue myös:

Hurja etäisyys! Arsenalin ja Chelsean kannattajat joutuvat taivaltamaan finaaliotteluun yli 4 500 kilometrin matkan – "Tätä on mahdotonta hyväksyä"

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat