Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Kalervo Kummola murahti MM-areenan ovella – sitten esiin astui toinen suomalainen herrasmies

Saksan maajoukkueen päävalmentaja Toni Söderholm kertoi jo pari päivää sitten, että hänellä on kikkoja taskussaan Leijonia varten, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

Jääkiekon MM 2019
Toni Söderholm
Saksan maajoukkueen päävalmentaja Toni Söderholm antoi ohjeita Patrick Hagerille.AOP

KOSICE. – Finland.

Möreä ääni kajahti Kosicen hallin lehdistökeskuksen ovella.

Turvatarkastuksessa vuoroaan odotti mustaan pukuun sonnustautunut herrasmies. Vartija katsoi vielä uudestaan hänen akkreditointipassiaan.

– Finland.

Toisen, yhtä lempeän murahduksen jälkeen hän kaivoi taskustaan vartijalle pinssin. Leijonapinssin. Vartija oli lahjasta hämmentynyt.

Tällaiseen sisääntuloon pystyy vain yksi mies. Suomen jääkiekon rautakansleri Kalervo Kummola. Hän saapui katsomaan Suomen ja Saksan kohtaamista Kosicen areenaan.

Katsomossa Kummola sai ensin ihastella Leijonien sisääntuloa, mutta joutui sen jälkeen varmasti murahtelemaan vihaisesti monta kertaa. Suomi hävisi kitkerästi Saksalle ja menetti mahdollisuudet alkusarjan lohkovoittoon.

Kalervo Kummola
Kalervo KummolaJani Aarnio / Yle

Suomen kaatoa johti suomalainen herrasmies. Vähintään yhtä tyylikäs kuin Kummola. Saksan päävalmentaja Toni Söderholm kertoi Yle Urheilulle jo pari päivää sitten, että hänellä on muutama kikka taskussaan Suomen varalle.

Kikkoja Saksalta löytyi riittävästi Suomen kaatamiseen. Leijonat sai rakenneltua mukavan määrän maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui pahemman kerran. Saksa sen sijaan näytti, kuinka vähät paikat käytetään tehokkaasti hyväksi.

Pelin alku näytti kuitenkin siltä, että Leijonat vie ja Saksa vikisee. Söderholmin johtama joukkue sai ensimmäisen laukauksen kohti Kevin Lankista, kun pelikellossa pyöri jo avauserän 17. minuutti. Se laukaus meni kuitenkin maaliin, ja Saksa sai oman pelinsä rullaamaan.

Kaapo Kakko Saksan maalin edessä
Kaapo Kakko ja Suomi kompastuivat Saksaan.Jussi Nukari / Lehtikuva

Söderholm asteli pelin jälkeen median eteen viilipyttymäisenä. Kun häneltä kysyttiin, miltä tuntui kaataa Suomi, hän ei suostunut kommentoimaan sitä yhdelläkään sanalla. Omaa joukkuettaan liivipukuun sonnustautunut herrasmies sen sijaan kommentoi vuolaasti.

Der Bundestrainer tiesi, että jos Saksa olisi ajanut itsensä karvaamalla ulos ottelun alussa, olisi peli ollut nopeasti ohi. Söderholm kertoi, että alussa heidän oli yksinkertaisesti pakko peruutella.

Söderholmilla on valmennuksellisten kikkojen lisäksi käytössään kaksi tekijää, jotka Suomelta puuttuvat.

Leon Draisaitl, NHL-tähti, jota Leijonat ei saanut millään pysäytettyä. Ja Philipp Grubauer, NHL-maalivahti, jota Suomi ei pystynyt hyvistäkään paikoista huolimatta ohittamaan kuin kahdesti.

Sellaisille olisi Leijonien joukkueessa käyttöä torstaina, kun puolivälieräottelu koittaa. Tai muuten Kummola joutuu murahtelemaan katsomossa taas vähemmän lempeästi.

Lue myös:

Saksa yllätti Suomen! Leijonat jää MM-lohkossaan toiseksi – NHL-tähti Draisaitlin tehot liikaa

Näin Leijonien puolivälierävastustaja ratkeaa – tarjolla kolme kovaa vaihtoehtoa, todennäköisin on Ruotsi

Leijonien hyökkääjältä paljonpuhuva tunnustus Saksa-tappiosta: "Emme lyöneet kaikkea likoon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat