Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita – "Tuntuu typerältä"

Lapsiperheet ovat joutuneet yllättävän ongelman eteen jalkapallon naisten MM-kisojen lipunmyynnissä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Jalkapallon naisten MM-pokaali
Getty Images

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan toiminta naisten MM-kisojen lipunmyynnissä kuumentaa tunteita ympäri maailmaa. Monien lippuja turnauksen otteluihin ostaneiden perheiden istumapaikat eivät ole vierekkäisiä, vaan vanhempia ja lapsia on sijoitettu pahimmillaan useiden rivien päähän toisistaan.

Asiasta kertoo muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun). Lippuja turnauksen otteluihin ostaneet ovat voineet tulostaa lippunsa maanantaista lähtien.

Fifa twiittasi maanantaina MM-turnauksen viralliselta tililtä, että asialle ei ole tehtävissä mitään. Poikkeuksena liitto mainitsi tilanteet, joissa alaikäisiä lapsia ei ole sijoitettu vanhempiensa viereen. Twiitissä (siirryt toiseen palveluun) kehotettiin ottamaan yhteyttä lipunmyynnin asiakaspalveluun.

New York Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Fifan asiakaspalvelusta on vastattu kyselijöille puhelimitse, että paras keino asian ratkaisemiseksi on saapua stadionille ajoissa ja yrittää vaihtaa lippuja lähellä istuvien katsojien kanssa.

Varhain tiistaina Fifa pahoitteli edellisiä twiittejään ja kertoi, että ongelmaa yritetään ratkaista. Fifa kertoi ongelman koskevan noin yhtä prosenttia välieriin ja finaaliin lippuja ostaneista henkilöistä. Useat fanit ovat kuitenkin raportoineet samoista ongelmista myös muiden otteluiden kohdalla.

New York Timesin haastattelema texasilainen isä kertoo ostaneensa viisihenkiselle perheelleen liput Lyonissa pelattaviin välieriin ja finaaliin viime vuonna. Perheeseen kuuluu 6-, 8- ja 10-vuotiaat lapset.

Maanantaina perheelle selvisi, että lipuista neljä on jaettu kahteen vierekkäiseen paikkaan kahdessa eri paikassa katsomoa ja viides lippu kolmanteen eri paikkaan. Näin ollen yksi perheen lapsista joutuisi istumaan stadionilla yksin.

– Tärkeä osa tätä on se, että haluan kokea ottelut perheeni kanssa. Oletan, että pystymme tekemään stadionilla asialle jotain, että voisimme istua edes vähän lähempänä toisiamme. Tuntuu typerältä, että joudumme edes ajattelemaan tätä, isä sanoi lehdelle.

Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan Ranskassa 7.6.–7.7. Yle näyttää kisat kanavillaan.

Lue myös:

Naisten Mestarien liigan finaalista tuli maailman parhaan naisfutaajan show: reilussa vartissa tehty hattutemppu sinetöi Lyonin mestaruusputken jatkumisen

Ylen kanavilla tuhti kattaus naisten jalkapalloa – MM-kisojen lisäksi Naisten Liigaa ja Helmareita

Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul iloitsee yleisöennätyksistä ja odottaa malttamattomana kesän MM-turnausta – "Naisten jalkapallo on räjähtämässä"

Lähteet: BBC, New York Times

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat