Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ruotsi voittaa Leijonat NHL-pelaajissa 21–2, mutta yhdessä tilastossa Suomi sentään on parempi – tässä on MM-puolivälierä numeroina

Ruotsin William Nylander oli alkusarjan tehokkain pistemies.

Jääkiekon MM 2019
William Nylander
William Nylander teki alkusarjassa eniten pisteitä. EPA

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Tilastojen valossa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen mahdollisuudet Ruotsia vastaan eivät näytä kovin hyvältä torstain puolivälieriä ajatellen.

Ruotsi on saanut Slovakian MM-turnaukseen peräti 21 NHL-pelaajaa. Kazanin Anton Lander, Magnitogorskin Dennis Rasmussen, ja Minskistä Örebrohon viime kauden lopulla siirtynyt maalivahti Jhonas Enroth ovat ainoat pelaajat, jotka tulevat Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Enroth ei ole toistaiseksi vielä päässyt torjuntatöihin.

Suomen joukkueesta NHL-pelejä pelasivat tällä kaudella ainoastaan Juho Lammikko ja Henri Jokiharju. Ensikertalaisia on mukana 18.

Nylander pistepörssin ykkönen

Seuratasolla Torontoa edustava William Nylander oli koko turnauksen alkusarjan paras pistemies. Nylander takoi seitsemässä ottelussa tehot 5+12=17. Alkusarjan 30 tehokkaimman pelaajan joukkoon mahtui kaikkiaan viisi ruotsalaista: Nylander, Patric Hörnqvist (6+3=9), Elias Pettersson (2+7=9), Lander (4+4=8) ja Alexander Wennberg (3+5=8). Suomalaisista pistepörssin 30 parhaan pelaajaan joukkoon mahtui ainoastaan Kaapo Kakko, joka oli tehoillaan 6+1=7 alkusarjan 24:nneksi tehokkain.

Ruotsi voitti alkusarjassa viisi peliä ja joutui taipumaan kahdesti. B-lohkon kolmas sija ratkesi, kun joukkue hävisi alkusarjan päätöspelinsä Venäjälle maalein 4–7. Lisäksi Ruotsi hävisi turnauksen avausottelunsa Tshekille. Toisaalta joukkue oli vaikeuksissa esimerkiksi maanantaina Latviaa vastaan, ja voitto irtosi vasta viimeisellä minuutilla Latvian hakiessa jatkopaikkaa ilman maalivahtia.

Myös Suomi juhli alkusarjassa voittoa viidesti. Se hävisi Yhdysvaltoja vastaan jatkoajalla. Alkusarjan päätöspelissä Saksa vei voiton 4–2.

Ruotsi vie lähes kaikki tilastot

Ylivoimalla Ruotsi on ollut Leijonia tehokkaampi. Se on käyttänyt hyödykseen noin kolmanneksen ylivoimistaan (32%), kun taas Leijonat on onnistunut maalinteossa vain joka neljäs kerta. Myös alivoimalla länsinaapuri on onnistunut paremmin, sillä se on tappanut jäähyistään 90 prosenttia. Suomen vastaava lukema on 83,33 prosenttia.

Ruotsi on hyödyntänyt myös maalipaikkansa tehokkaammin. Tre Kronorin kudeista 15,13 prosenttia on mennyt maaliin. Suomi on hyödyntänyt maalipaikoista 8,66 prosenttia.

Sen sijaan maalivahtipeli on onnistunut kaikkia kolmea vahtiaan hyödyntäneellä Suomella paremmin. Torjuntaprosentti on Suomen joukkueen vahdeilla 92,90 prosenttia, kun Ruotsilla se on 87,72 prosenttia.

Ruotsin torjuntavastuun on kantanut pääasiassa Henrik Lundqvist. Jakob Markström torjui Ruotsille 9–1-voiton Norjaa vastaan, mutta Venäjää vastaan hän antautui peräti seitsemän kertaa. Etenkin toisessa erässä kiekkoja livahti taakse kuusi.

Lue myös:

Länsinaapurissa luotetaan omiin rumasta Venäjä-tappiosta huolimatta: "Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia"

Kaapo Kakko on palannut tavallisen kuolevaisen tasolle – tässä on Leijonien suurin uhkakuva MM-kisojen kohtalonotteluun

NHL-pomot hehkuttavat Kaapo Kakon taitoja kilpaa Yle Urheilulle – voisiko Leijonien sensaatiohyökkääjä olla sittenkin Suomen historian ensimmäinen ykkösvaraus?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat