1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

HJK maksaa RoPSille Toni Koskelasta merkittävän korvauksen.

Kuva: AOP

RoPSista suoraan HJK:n päävalmentajan paikalle hypännyt Toni Koskela palaa tuttuun seuraan, sillä hän toimi eri valmennustehtävissä HJK:ssa vuosina 2013–2017. Koskela myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että HJK:lle oli vaikea sanoa ei.

– Asiat etenivät todella nopeasti. Tämä tuli maanantai-iltana tietooni kysymyksenä. Sen jälkeen asiat kehittyivät nopeasti ja nyt ollaan tässä tänään keskiviikkona, Koskela totesi.

RoPSin uudeksi toiminnanjohtajaksi Hannu Korhosen tilalle maanantaina nimitetty Risto Niva paljasti, että seurat olivat neuvotelleet Koskelan tilanteesta muutaman viikon ajan, mutta valmentaja itse ei siitä tiennyt.

– Maanantaina aamupäivällä sovimme tämän homman, mutta Toni ei tiennyt vielä mitään. Pelasimme illalla VPS:ää vastaan, ja pelin jälkeen olimme Toniin yhteydessä, että tällainen mahdollisuus olisi. Hän oli kiinnostunut hommasta ja eilisen päivän aikana lyötiin kaikki yksityiskohdat lukkoon. Ei siinä paljon maanantain ja tiistain välisenä yönä tullut nukuttua, aiemmin RoPSin puheenjohtajana toiminut Niva kertoi.

Potkut saaneen Mika Lehkosuon sopimus HJK:n kanssa olisi loppunut kuluvan kauden päätteeksi. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi, että kahden ja puolen vuoden sopimuksen tehnyt Koskela oli yksi vahvimmista ehdokkaista seuran päävalmentajaksi ensi vuodeksi.

– Päätimme tammikuussa johtoryhmässä, että valitsemme kesäkuun loppuun mennessä ensi kauden päävalmentajan. Olemme tehneet tätä prosessia sitä silmällä pitäen, nyt vain nopeutimme sitä, Riihilahti sanoi.

RoPS saa Koskelasta "merkittävän korvauksen"

Toni Koskela luotsasi viime vuonna RoPSin heti ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigassa sensaatiomaisesti hopealle ja kiitteli seuraa saamastaan mahdollisuudesta.

– Olen tosi kiitollinen siitä, minkä mahdollisuuden RoPS ja Risto Niva minulle viime vuonna antoi, kunnioitan sitä suuresti. Oli tosi tärkeää, että heille jäi olo, että he kokevat jäävänsä riittävän hyvään tilanteeseen ja saavat sellaisen korvauksen, tuore HJK-luotsi mietti.

HJK esitteli tuoreen päävalmentajansa Toni Koskelan keskiviikkona Töölön jalkapallostadionilla. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Koskelan sopimusta RoPSin päävalmentajana oli jäljellä vielä puolitoista vuotta. HJK maksaa RoPSille merkittävän korvauksen, jonka suuruutta Risto Niva kommentoi niukasti.

– Se on meille erittäin merkittävä summa. Tämä rauhoittaa tilannetta, sillä tämän vuoden myyntimme ei ole sillä tasolla, mitä ajattelimme. Hyvä meille kaikin puolin, Niva sanoi.

Myöskään HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti ei avannut, kuinka suuresta summasta on kyse.

– Asiat tapahtuivat hyvässä yhteisymmärryksessä. Uskon, että kaikki ymmärtävät tämän olleen kaikille merkittävä ratkaisu, Riihilahti totesi.

"Tavoittelemme aina vain ja ainoastaan mestaruutta"

HJK:n alkukausi Veikkausliigassa on ollut tuloksellisesti surkea. Joukkue on voittanut kymmenestä ottelusta vain kaksi. Edellisestä voitosta on kulunut lähes puolitoista kuukautta. Mika Lehkosuo sai lopulta potkut, kun voitottomien otteluiden putki venyi kahdeksaan.

– Ensimmäinen tehtävä on saada esitykset ja sitä kautta tulokset muuttumaan. On hyvä, että hän tuntee seurakulttuurin, ihmiset, pelaajat ja sarjan. Tutustuminen tapahtuu nopeammin, kuin esimerkiksi ulkomaalaisvalmentajan yhteydessä, Riihilahti kommentoi odotuksia Koskelaa kohtaan.

– Teemme töitä sen eteen, että tämä kääntyy mahdollisimman nopeasti. En näe syytä, miksi näin ei kävisi.

HJK on kerännyt Veikkausliigassa kymmenessä ottelussa vain 12 pistettä. Joukkueen onni on sarjan tasaisuus, sillä ottelun vähemmän pelannut Inter johtaa sarjaa 16 pisteellä. Mitkä ovat HJK:n tavoitteet loppukaudelle, toimitusjohtaja Aki Riihilahti?

– Me tavoittelemme aina vain ja ainoastaan mestaruutta. Se vaatii totta kai parempia esityksiä, Riihilahti päätti.

Lue myös:

Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

RoPS saa uuden päävalmentajan – Toni Koskela siirtyy Helsinkiin, ohjat ottaa Pasi Tuutti

Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin