Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaapo Kakolta näpäytys kotikatsomoiden kiekkoasiantuntijoille: "Moni katsoo, että 0+0, ei ole voinut pelata hyvin"

Kolme peräkkäistä ottelua ilman maaleja pelannut Kaapo Kakko lähtee nälkäisenä Ruotsin kimppuun.

Jääkiekon MM 2019
Kaapo Kakko
Loistavasti MM-turnauksen aloittanut Kaapo Kakko on tällä hetkellä vastustajan erikoisvartioinnissa.Martin Divisek / AOP

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Jos pistetilastoa tutkailee, Kaapo Kakon MM-turnaus on ollut kaksijakoinen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen 18-vuotias teinisensaatio Kaapo Kakko on pelannut nyt kolme peräkkäistä ottelua ilman tehopisteitä. Alkusarjan neljässä ensimmäisessä pelissä syntyi hirmutehot 6+1, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista.

Kakko on manaillut hukattuja tekopaikkoja kolmessa viime ottelussa. Samalla hän on vakuuttanut medialle, ettei maalittomuus syö miestä liikaa.

– Nyt ei ole hetkeen tullut maaleja. Pitää keskittyä siihen viimeiseen silaukseen, kun pääsee sihen paikkaan, Kakko totesi Yle Urheilulle MM-puolivälierän aattona.

Vaikka maaleja ei ole tullut, Kakko on päässyt kolmessa viime peleissä hyvin tekopaikoille ja tarjoillut syöttöjä myös muille. On hyvin todennäköistä, että pistesarakkeeseen tulee kohta lisämerkintöjä.

Terveiset kotikatsomoihin

Suomen MM-pelejä katsoo miljoonayleisö. Torstain Ruotsi-puolivälierää seuraa lähes varmasti yli kaksi miljoonaa suomalaista tv-katsojaa. Kaapo Kakko on juuri nyt Suomen seuratuin jääkiekkoilija.

Kakko lähettää kotikatsomoihin terveiset, ettei hänen kiikaritehoistaan tarvitse huolehtia.

– Moni katsoo tilastot pelin jälkeen ja toteaa, että 0+0, ei se ole voinut pelata hyvin. Minä en näe sitä tuolla tavalla tietenkään, Kakko sanoi.

– Tiedän, että saan paikkoja peleissä.

Tyrväinen Kakko Lehtonen
Kaapo Kakko (kesk.) oli pettynyt Saksa-ottelun jälkeen.

Alkusarjan loppupelien tehottomuudella ei ole mitään merkitystä, kun MM-turnauksen tosipelit vihdoin alkavat. Nuoren hyökkääjän olemuksesta aistii, että tätä hetkeä hän on odottanut.

– Mikäs sen hienompaa kuin päästä kunnon pelejä pelaamaan.

Suomen kohtalo on kerrasta poikki. Voitolla Leijonat etenee mitalipeleihin, tappiolla koittaa kotimatka. Kakko ei ota asetelmasta paineita. Hän muistuttaa, että NHL-tähtiä pursuava Ruotsi on ennakkosuosikki.

– Se on Ruotsille isompi juttu kuin meille, jos he häviävät. Meidän ottelussamme Kanadaa vastaan oli aika samanlainen asetelma. Siinä oli hyvä pelata ja kaivoimme hienon voiton. Uskon, että pystymme samaan puolivälierässä.

Kakko on ainakin isojen pelien mies. Vuodenvaihteessa hän ratkaisi maalillaan Nuorille Leijonille maailmanmestaruuden Yhdysvaltoja vastaan pelatussa MM-finaalissa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat miesten MM-puolivälierässä torstaina kello 21.15 alkaen.

Lue myös:

Leijonat tietää, missä on Ruotsin heikkous – Jukka Jalonen revitteli vastustajan piinallisella tilanteella: "Jos NHL-joukkue häviää SM-liigajoukkueelle, mikä hässäkkä siitä syntyy"

Ruotsi voittaa Leijonat NHL-pelaajissa 21–2, mutta yhdessä tilastossa Suomi sentään on parempi – tässä on MM-puolivälierä numeroina

Länsinaapurissa luotetaan omiin rumasta Venäjä-tappiosta huolimatta: "Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia"

Kaapo Kakko on palannut tavallisen kuolevaisen tasolle – tässä on Leijonien suurin uhkakuva MM-kisojen kohtalonotteluun

Leijonat kohtaa jääkiekon MM-puolivälierässä Ruotsin, joka romahti karusti Venäjää vastaan – tässä kaikki puolivälieräparit ja aikataulut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat