Kimi Räikkösen F1-ura täyttää pyöreitä Monacossa – suomalaistähteä rajapyykit eivät kiinnosta: "Se on pelkkä numero"

Kimi Räikkönen saavuttaa 300 gp-viikonlopun rajapyykin tällä viikolla Monacossa.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Getty Images

Kimi Räikkösen F1-ura saavuttaa jälleen yhden rajapyykin. Hän valmistautuu 300. gp-viikonloppuunsa Monacossa. Seitsemättätoista formulakauttaan ajava Räikkönen vakuutteli keskiviikkona, ettei lotkauta korviaan tilastoille ja numeroille, eikä jahtaa brasilialaisen Rubens Barrichellon 326 gp-viikonlopun ennätystä.

– En, en missään tapauksessa. En ole täällä siksi, että haluaisin olla listakärjessä. Se on minulle yhdentekevää, pelkkä numero, Räikkönen sanoi.

Barrichellon lisäksi Räikkösen edellä gp-viikonloppuun osallistuneiden F1-kuskien listalla on kolme muuta. Kisastarttien määrä lasketaan erikseen, ja niitä Räikkösellä on 296 ennen Monacoa.

Räikkönen ei haluaisi pitää gp-viikonloppujensa määrästä meteliä tahi juhlia saavutusta.

– Kerroin tallille hyvissä ajoin, etten halua... tämä on vain yksi kilpailu muiden joukossa, mutta väki haluaa juhlia, Räikkönen tiesi.

Ydin ennallaan

Räikkönen on vuonna 2001 alkaneella F1-urallaan nähnyt ja saavuttanut paljon. Kohokohta lienee maailmanmestaruus 2007, mutta löytyykö aallonpohjaa?

– Ei oikeastaan. Tietenkin haluan pärjätä, ja joissain kilpailuissa menee paremmin kuin toisissa. Niin yksinkertaista se on aina ollut. Ei ole maailmanloppu, vaikka ei menisi niin hyvin eikä saavuttaisi tavoitettaan. Loppujen lopuksi kyse on vain kilvanajosta, ja maailmasta löytyy paljon tärkeämpiäkin asioita.

Räikkönen aloitti Sauberilla, jatkoi McLarenille ja Ferrarille, piti "rallitauon" 2010-2011, palasi F1:een Lotukselle ja sieltä vielä Ferrarille ennen nykyistä Alfa Romeo -pestiään.

– Ilman kahden vuoden taukoa tuskin olisin tässä. Samalla se vaikuttaa siihen, että tämä (F1-ura) ei tunnu niin pitkältä. Joskus jälkikäteen voi tuntua erilaiselta, Räikkönen ruoti.

Moni seikka on muuttunut matkan varrella, mutta homman ydin on Räikkösen mielestä ennallaan.

Lue myös:

Mika Häkkinen muisteli Niki Laudaa: nosti esiin formulalegendan loputonta voitontahtoa kuvaavan seikan – "Tämä oli Niki, jonka minä tunsin"

Tältä näytti Niki Laudan elämä varikolla ja sen ulkopuolella – formularadan kovin kilpakaksikko Lauda ja James Hunt jäivät MM-kilvassa niukimmillaan vain pisteen päähän toisistaan

Naisten formulasarjan kärkikuljettajalle pesti F1-talli Williamsiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat