Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Virkiä kaatoi Kirittäret – tehonsa löytänyt Janette Lepistö rikkoi komeasti 400 juoksun rajan

Lapuan Virkiä oli naisten Superpesiksessä tyly vieras hallitsevalle Suomen mestarille Jyväskylän Kirittärille.

pesäpallo
Janette Lepistö
Tomi Hänninen

Lapuan Virkiä jatkoi voittojensa sarjaa naisten Superpesiksessä. Se voitti kauden neljännessä ottelussaan hallitsevan mestarin Jyväskylän Kirittäret vieraskentällä Hippoksella 2-0 (2-0, 5-0). Ottelun ratkaisijaksi nousi viisi juoksua lyönyt Janette Lepistö.

Virkiä sai Hippoksella hyvän alun. Neljä kertaa peräkkäin naisten superpesiksen lyöjätilaston voiton vienyt Lepistö kotiutti Essi Kyllin kakkospuolen lyönnillään heti ensimmäisessä vuoroparissa.

Virkiän ulkopeli oli tiivistä läpi illan. Kirittärien ulkopeli puolestaan hapuili sen verran, että Eveliina Lämsän lyönnillä Kaisaleena Rautakorpi ennätti kotiin. Virkiä vei avausjakson 2-0.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa Lepistö täräytti komeasti väliin ja Emmi Viitala toi Virkiän 1-0 juoksun. Kaisa Peräaho löi seuraavassa vuoroparissa kunnarin tyhjään kenttään. Lepistö sai hurjan tahdin päälle ja kotiutti ensin Peräahon ja sen jälkeen Rautakorven. Kolmannessa vuoroparissa Lepistö löi vielä yhden juoksun lisää. Virkiä jätti Kirittäret nollille toisellakin jaksolla voittaen juoksuin 5-0.

Lapuan leirissä Janette Lepistöltä on odotettu tehoja. Ennen illan ottelua hän oli lyönyt tällä kaudella neljä juoksua. Tänään hän paukutti viisi juoksua. Kuudetta kauttaan superpesiksessä pelaava Virkiän lyöjäjokeri Lepistö on lyönyt urallaan yhteensä 403 juoksua.

Lepistön ohella myös Virkiän lukkari Jenna Kammi-Rahnasto pelasi vahvasti ja hän joukkueensa avainpelaajia Kirittäriä vastaan.

Naisten Superpesiksen illan muissa otteluissa Rauman Fera kaatoi Lappajärven Veikot, Seinäjoen Maila-Jussit Manse PP:n ja Porin Pesäkarhut Mynämäen Vesan.

Lue myös:

Roope Korhonen Jymyn sankarina kauden ensimmäisellä kunnarillaan – Kouvolan Pallonlyöjät jatkaa ainoana joukkueena täysin pistein

Kiteen Pallo yllätti Jymy-Jussit – Rouhiainen johdatti Tahkon kotivoittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat