1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Dortmund mellastaa siirtomarkkinoilla: Hazard ja Brandt siirtyvät Bundesliigassa niukasti toiseksi jääneen seuran riveihin

Thorgan Hazard ja Julian Brandt ovat jalkapallon Saksan Bundesliigassa pelaavan Borussia Dortmundin tuoreimmat vahvistukset.

Thorgan Hazard kohtasi tulevan seuransa toukokuussa Borussia Mönchengladbachin paidassa. Kuva: AOP

Jalkapallon Saksan Bundesliigan mestaruuden niukasti Bayern Münchenille hävinnyt Borussia Dortmund ilmoitti keskiviikkona kahdesta kovasta pelaajahankinnasta keskikentälleen.

Belgialainen Thorgan Hazard ja saksalainen Julian Brandt vahvistavat Dortmundia ensi kaudella. Hazard, 26, saapuu joukkueeseen Mönchengladbachista, Brandt, 23, puolestaan Leverkusenista.

– Nyt oli täysin oikea hetki ottaa seuraava askel urallani. Olen ylpeä siitä, että voin pelata Dortmundissa, jossa on uskomattomat fanit, Hazard totesi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Hazardin veljeksistä tunnetuin on Chelseassa pelaava Eden Hazard, joka on kaksi vuotta Thorgania vanhempi. Thorgan Hazard on pelannut Belgian paidassa 21 ottelua.

Julian Brandt on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Saksan maajoukkueen vakiokasvoista. A-maaotteluita pelaajalle on kertynyt 24.

– Haluan jatkaa henkilökohtaista kehitystäni, se on yksi pääsyistä siirrolleni. Olen todella motivoitunut ja optimistinen, Brandt sanoi.

Dortmundin viikko siirtomarkkinoilla on ollut kiireinen, sillä tiistaina seura kertoi hankkineensa niin ikään Saksan maajoukkueeseen murtautuneen laitapuolustaja Nico Schulzin Hoffenheimista.

Lue myös:

Messi ja Agüero vahvistavat Argentiinaa Copa Americassa – Interin maalinsylkijä jäi jälleen maajoukkueen ulkopuolelle

Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita – "Tuntuu typerältä"

Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä