Jalkapallon MM-kisat pysyvät vielä 32 maan turnauksena – FIFA hylkäsi laajennusehdotuksen Qatarin MM-turnaukseen

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA perusteli päätöstä logistisilla ongelmilla ja liian nopealla aikataululla.

jalkapallo
MM-pokaali
Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on hylännyt laajennusehdotuksen, joka olisi tuonut vuoden 2022 Qatarin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin 48 maata nykyisen 32:n sijasta.

FIFA kertoo nettisivuillaan, että kattavan kuulemisprosessin jälkeen muutosta MM-kisoihin ei voitu tehdä (siirryt toiseen palveluun).

FIFA:n mukaan syy suunnitelmien kaatumiseen ovat logistiset ongelmat. Muutos olisi vaatinut sen, että osa otteluista oltaisiin pelattu Qatarin ulkopuolella.

– Olemme tulleet siihen tulokseen, että isäntämaan mahdollisten logististen ongelmien myötä päätökseen tarvitaan enemmän aikaa. Emme voi tehdä päätöstä ennen määräajan päättymistä kesäkuussa, FIFA linjaa.

Maaliskuussa FIFA kertoi, että mahdollisesta joukkuemäärän lisäämisestä on määrä äänestää FIFA:n kongressissa kesäkuussa. FIFA:n keskiviikkoisen päätöksen takia asiaa ei enää käsitellä.

Tammikuussa 2017 FIFA päätti yksimielisesti, että jalkapallon maailmanmestaruuskisojen joukkuemäärä olisi 48 Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhteiskisoissa vuonna 2026.

Lue myös:

Fifa harkitsee Qatarin MM-kisojen joukkuemäärän nostamista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat