Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG

Laudan kuolema oli Bottakselle järkytys, kehnosti aiemmin Monacossa menestynyt suomalaiskuski haluaa ajaa Nikille: "Hän oli todella kova motivaattori"

Valtteri Bottas tähyää palkintokorokkeelle Monacossa.

Formula 1
Valtteri Bottas, Barcelona 2019
Valtteri Bottas. Enric Fontcuberta/AOP

Formula ykkösten MM-sarjassa toisena oleva Valtteri Bottas ei ole koskaan noussut palkintokorokkeelle Monacon GP:ssä, mutta tulevana viikonloppuna suomalainen Mercedes-kuljettaja aikoo muuttaa tämän.

Bottaksen paras sijoitus legendaarisesta katuratakilpailusta on neljäs sija Mercedes-debyyttikaudelta vuodelta 2017. Kun Bottas ajoi Williamsilla (2013–2016), ei hän koskaan yltänyt kymmenen parhaan joukkoon.

Monacon katurata ei ole viime vuosina sopinut Mercedekselle, sillä edellisen kerran talli juhli voittoa legendaarisessa osakilpailussa vuonna 2016. Saksalaistallin hurja dominointi alkukaudella on saanut Bottaksen kuitenkin luottavaiseksi. Mercedes on napannut kauden kaikista viidestä ensimmäisestä osakilpailusta kaksoisvoitot. Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa ennen Bottasta seitsemällä pisteellä.

– En ole ajanut loistavia kilpailuja täällä, mutta viikonloppuna on tarkoitus muuttaa tämä. Meidän tiimimme alkukausi on ollut todella lupaava. Tiedostamme sen, että autolta vaaditaan tällä ainutlaatuisella radalla erilaisia ominaisuuksia kuin muualla, Bottas kommentoi Crash-nettisivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

– Parilla edellisellä kerralla emme ole olleet täällä niin nopeita. Haluamme muuttaa tämän. Olemme edellisten kausien takia nyt hieman varovaisia, mutta erittäin motivoituneita, Bottas sanaili.

Valtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto Wolff
Valtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto Wolff.Valtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto Wolff

Bottas myönsi, että alkuviikosta menehtyneen Niki Laudan kuolema oli hänelle järkytys. Bottaksen mukaan talli haluaa Monacossa kunnioittaa menehtynyttä Mercedes-puheenjohtajaa.

– Se oli aika järkyttävä uutinen. Hän merkitsi minulle ja koko tiimille todella paljon. Hän oli todella iso osa Mercedes-perhettä. Hän oli todella kova motivaattori minulle ja koko tallille.

– Tämä ei tietenkään ole hyvä asia mielenlaadullemme, mutta uskon, että pystymme kääntämään asiat eduksemme ja kunnioittamaan Nikiä. Me menemme radalla täysillä ja otamme sieltä hyvän tuloksen, Bottas päätti.

Lue myös:

Kimi Räikkösen F1-ura täyttää pyöreitä Monacossa – suomalaistähteä rajapyykit eivät kiinnosta: "Se on pelkkä numero"

Mika Häkkinen muisteli Niki Laudaa: nosti esiin formulalegendan loputonta voitontahtoa kuvaavan seikan – "Tämä oli Niki, jonka minä tunsin"

Niki Lauda oli kuolemaansa saakka yksi F1-maailman harvoista ydinhenkilöistä: "Hänen näkemykseensä luotettiin"

Laudan entiset F1-tallit huomioivat legendan kuoleman: "Pysyt ikuisesti meidän ja fanien sydämissä"

Niki Laudaa muistellaan ympäri maailmaa: "Itävalta suree yhtä loistavimmistaan"

Formulalegenda Niki Lauda on kuollut

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat