Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Toyota teki peliliikkeen: neljäs auto Sardinian MM-ralliin Juho Hännisen ajamana

MM-sarjassa kakkosena oleva Toyota tuo neljä autoa Sardinian MM-ralliin.

ralliautoilu
Juho Hänninen kuvassa
Juho Hänninen oli Toyotan kisakuljettaja vuonna 2017.EPA

Toyota ajattaa neljää autoa Sardinian MM-rallissa kesäkuussa. Talli kertoi asiasta Twitterissä.

Neljännen auton puikoissa päristelee testikuljettaja Juho Hänninen, joka oli Toyotan kisakuljettaja vuonna 2017. Kartturina toimii Tomi Tuominen.

Kisoissa saa virallisesti olla vain kolme tehdastautoa, joten Hänninen ajaa Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamana yksityiskuskina.

Hänninen kommentoi Ylelle, että aikoo ottaa rallin ajamisen rennosti. Kilpailemaan ei ole tarkoitus lähteä.

– Kokeilemme Sardiniassa sellaisia asioita, joita kilpailijat eivät perustellusti kokeile. Kilpakuljettajat pystyvät ajamaan testiä vain päivän per ralli. Siellä on hankalaa tehdä yhden päivän aikana tulevaisuutta ajatellen kehitystestiä. Nyt saamme kokeilla eri asioita kolme päivää vapaasti.

Tälle vuodelle testipäiviä pudotettiin, ja niitä on enää 42. Toyota koettaa neljännellä autolla kerätä testikilometrejä autolle enemmän kuin mikä on mahdollista virallisten testipäivien aikana.

– Testipäivien pudottaminen pienentää minun rooliani testikuljettajana. Minulle ei oikein ole päiviä ajaa Suomen ulkopuolella. Senkin takia on hyvä saada tällaisia keikkoja tehtyä.

Muun muassa Rallit.fi-sivusto on aiemmin kertonut (siirryt toiseen palveluun), että Hyundai on aloittanut kikkailun kilometrien kanssa jo aiemmin. Talli on ajattanut kuljettajiaan kansallisissa sarjoissa.

Hänninen sanoo, että omien suoritusten kanssa täytyy olla realisti. Hän on ajanut kilpaa edellisen kerran MM-rallia puolitoista vuotta sitten. Testipäiviäkään ei ole alla kamalasti.

– Taiteilijalle itselleenkin on aikamoinen kysymysmerkki, millaisia aikoja sieltä tulee. Sijoituksella ei onneksi ole tällä kertaa merkitystä.

Kartturi Tuomisenkin tuntuma on arvoitus.

– Ei ole mitään käsitystä, paljonko Tuomiselle on tullut kilometrejä alle. Kun soitin hänelle, olisiko hän kiinnostunut lähtemään, hän epäili, että olenko tosissani tästä keikasta.

Huyndai johtaa MM-sarjaa kuuden kilpailun jälkeen 178 pisteellään. Toyota on kakkosena 29 pisteen päässä. Kolmantena, vain kuuden pisteen päässä Toyotasta väijyy Citroen.

Seuraava MM-ralli ajetaan Portugalissa 30. toukokuuta alkaen. Sardiniassa päästellään 13.–16. kesäkuuta.

Muokattu 23.5.2019 kello 11.41: Lisätty Juho Hännisen kommentit.

Hännistä haastatteli Jaakko Palvaila.

Lue myös:

Ott Tänak

Ott Tänak otti vakuuttavan voiton historiallisessa Chilen MM-rallissa, Tommi Mäkinen suitsutti ykköstykkiään: "Hän teki täysin virheettömän suorituksen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat