1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Myös kakkosluotsi lähtee HJK:sta: "Kannan osaltani vastuun"

Veikkausliigassa pelaavan HJK:n kakkosvalmentaja Jani Sarajärvi jättää seuran.

Petri Vuorinen ja valmentaja Jani Sarajärvi (vas.). Arkistokuva. Kuva: Tuomo Rintamaa / Yle

Keskiviikkona päävalmentajansa Mika Lehkosuon irtisanonut HJK ja joukkueen kakkosvalmentaja Jani Sarajärvi ovat purkaneet sopimuksensa.

– Tulin Klubiin Mika Lehkosuon toiveesta. Hän antoi ison roolin ja ison vastuun. Kausi ei ole sujunut hyvin, joten kannan myös osaltani vastuun siitä, Sarajärvi kommentoi HJK:n tiedotteessa.

HJK piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi irtisanoneensa Lehkosuon ja palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen RoPSista Toni Koskelan.

Tällä kaudella HJK on pelannut kymmenen ottelua, joista se on voittanut vain kaksi. Kauden alku on ollut suuri pettymys selvältä mestarisuosikilta, mikä johti muutoksiin valmennuksessa.

– Me tarvitsemme uuden alun, muutoksen, koska esitykset ja tulokset eivät ole olleet sitä mitä olemme hakeneet. Toni edustaa sellaista, joka pystyy tuomaan muutoksen nopeasti, mutta ei kompromissia siitä, mitkä meidän pitkän aikavälin tavoitteemme ovat, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Yle Urheilulle keskiviikkona.

HJK tiedotti Sarajärven lähdöstä verkkosivuillaan torstaina. Uutta kakkosvalmentajaa ei ole vielä nimetty.

Lue myös:

Kolme päävalmentajaa Veikkausliigaan kasvattanut Mika Lehkosuo on ylpeä "opetuslapsistaan": "Ei heidän menestyksensä ole tullut yllätyksenä"

Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

RoPS saa uuden päävalmentajan – Toni Koskela siirtyy Helsinkiin, ohjat ottaa Pasi Tuutti

HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta: "Herkullisin mahdollinen paikka"

Kommentti: HJK:n ylivoimaiset resurssit näkyvät juuri nyt vain kentän ulkopuolella – Toni Koskela tuo tuttuun ympäristöön uusia mausteita, joita alkukaudesta kyntänyt HJK kaipaa kipeästi

HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana