Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ruotsalaispelaaja menetti hermonsa suomalaistoimittajan kysymyksestä – ”Nyt tulee viimeisen kerran!”

Ruotsin joukkueen harjoitusten jälkeen Kosicen areenan haastattelualueella nähtiin kummallinen episodi.

Jääkiekon MM 2019
Anton Lander
Anton Lander kimpaantui suomalaistoimittajille.AOP

KOSICE. Suomen puolivälierävastustaja Ruotsi veti tiukkaa linjaa median suuntaan torstaina harjoitusten jälkeen. Joukkueesta päästettiin haastateltavaksi vain kaksi pelaajaa, Adrian Kempe ja Anton Lander.

Muutamat suomalaistoimittajat olivat jo ennen harjoituksia pyytäneet tiettyjä pelaajia haastatteluihin, mutta vastaus oli tyly, nej. Tre Kronorista oli samalla viestitetty, että valikoidut pelaajat annetaan vain ruotsalaistoimittajien jututettavaksi.

Treenien jälkeen iso joukko suomalaisia median edustajia kuitenkin pääsi jututtamaan Kempeä ja Landeria. Osa toimittajista esitti kysymyksiä ruotsiksi, osa englanniksi.

Kesken haastattelun nähtiin erikoinen hetki, kun Lander menetti hermonsa. MTV Sportin toimittaja Matti Nyrhinen kysyi kohteliaasti englanniksi Landerilta, oliko Ruotsi oppinut jotain pelatessaan ennen MM-kisoja Leijonia vastaan EHT-sarjan ottelussa. Ruotsi kukisti tuossa kamppailussa Suomen maalein 2–1.

Lander kimpaantui kysymyksestä, ja ärähti niin, että ison toimittajalauman jokainen silmäpari kääntyi katsomaan ruotsalaispelaajaa.

– Haluatko kuunnella? Nyt tulee viimeisen kerran! Lander pauhasi.

Ilmeisesti ruotsalaispelaajaa kismitti se, että hän oli jo aiemmin joutunut vastaamaan samaan kysymykseen. Toimittajia oli kuitenkin ruotsalaisia piirittämässä niin iso määrä, että kaikkia muiden esittämiä kysymyksiä oli mahdotonta kuulla. Toinen syy hermojen menettämiseen oli siinä, että kieli vaihtui ruotsista englantiin.

Lander suostui kuitenkin lopulta vastaamaan suomalaistoimittajan kysymykseen. Hän kertoi tietävänsä, että Suomen joukkue on ollut useita viikkoja yhdessä, ja on siksi nimenomaan vahva joukkueena.

Tämän jälkeen Ruotsin joukkueen lehdistövastaava vei Landerin pois toimittajien luota. Sekä suomalaiset että ruotsalaiset toimittajat pyörittelivät päitään hämmentyneinä.

Suomi kohtaa Ruotsin tänään MM-puolivälierässä. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.15.

Lue myös:

Näillä ketjuilla Leijonat lähtee kaatamaan Tre Kronoria

Näin Leijonat lyö Ruotsin MM-puolivälierässä – asiantuntija kertoo, miten Suomi saa Tre Kronorin repaleisesti pelanneet NHL-tähdet hölmistymään

Kaapo Kakolta näpäytys kotikatsomoiden kiekkoasiantuntijoille: "Moni katsoo, että 0+0, ei ole voinut pelata hyvin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat