Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tenniksen Ranskan avoimet vauhtiin sunnuntaina, TV2:ssa ja Yle Areenassa lähetyksiä päivittäin – Nadal hakee jo käsittämätöntä 12. mestaruuttaan

Ranskan avointen mestaruuksia puolustavat Rafael Nadal ja Simona Halep.

tennis
Rafael Nadal.
Rafael Nadal harjoitteli uusitulla Philippe Chatrier -stadionilla eli Ranskan avointen keskuskentällä.Getty Images.

Tenniksen Ranskan avoimet käynnistyvät sunnuntaina Roland Garrosin kentillä. Kauden toinen Grand Slam -turnaus kestää kaksi viikkoa ja se huipentuu naisten finaaliin lauantaina 8. kesäkuuta ja miesten finaaliin sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Yle seuraa jälleen turnausta päivittäin TV2:ssa ja Yle Areenassa. Joka päivä kahden viikon ajan näytetään yksi ottelu, miesten ja naisten välieräpäivinä molemmat välierät. Päivän ottelu selviää aina edellisenä iltana, kun seuraavan päivän ohjelma julkaistaan.

Sunnuntaina ensimmäisenä näytettävä ottelu on miesten ensimmäisen kierroksen kamppailu Roger Federerin ja Lorenzo Sonegon välillä. Ottelu alkaa Yle Areenassa kello 15.40.

Asetelmat miesten turnaukseen ovat mielenkiintoiset. Massakenttien kuningas Rafael Nadal on voittanut turnauksen käsittämättömät 11 kertaa. Alkoi jo näyttää siltä, että turnauksen aikana 33 vuotta täyttävä espanjalainen ei olisikaan suurin mestarisuosikki. Tavallisesti espanjalainen on voittanut lähes kaikki kevään tärkeimmät massaturnaukset. Nyt hän koki tappion välierissä niin Monte Carlossa, Barcelonassa kuin Madridissakin eikä peli näyttänyt totutun vastustamattomalta.

Rooman Masters-turnaus viime viikolla muutti asetelmia. Nadalin voitto vakuuttavalla pelillä ja varsinkin Novak Djokovicin lyöminen finaalissa nosti hänet jälleen ykkössuosikiksi.

– Kun pelaa huonosti tai on ongelmia, ei pidä valittaa. Pitää olla oikea asenne. Pitää mennä kentälle joka päivä ja pitää olla intohimoa harjoitella, Nadal filosofoi Rooman finaalin jälkeen.

– Eilen oli varmasti vuoden paras otteluni massalla ennen tätä ja tänään pelasin paremmin kuin eilen. Olen tyytyväinen, että olen päässyt tälle tasolle ennen Grand Slamia.

Kolme edellistä Grand Slam -turnausta voittanut Djokovic on toinen vahva suosikki. Djokovicilla on mahdollisuus voittaa neljäs peräkkäinen Grand Slam -turnaus. Hän teki vastaavan tempun itse vuosina 2015–16, mutta muuten sitä ei ole tehty sitten Rod Laverin päivien 1960-luvun lopulla. Australian avointen jälkeen Djokovickaan ei ole ollut kaikkein parhaimmassa iskussa, mutta tämän luokan pelaajien taso mitataan todella vain Grand Slam -turnauksissa.

Kolmas mestarisuosikki on itävaltalainen Dominic Thiem. Nuoremman polven pelaajaa, joka pystyisi lyömään vanhat mestarit, on odoteltu jo vaikka kuinka kauan. Ranskan avoimissa se on todennäköisimmin Thiem, mutta onko vielä sen aika? Viime vuonna Thiem oli finaalissa, mutta Nadalia vastaan hänellä ei ollut mahdollisuuksia. Eikä taida olla tänäkään vuonna.

Oman mielenkiintonsa turnaukseen tuo Roger Federer. 20 Grand Slam -turnausta voittanut legenda jätti kahtena viime vuonna koko massakauden väliin. Nyt 37-vuotias Federer on jälleen mukana ja peli on näyttänyt ehkä yllättävänkin hyvältä. Madridissa hänellä oli ottelupalloja Thiemiä vastaan puolivälierässä. Roomassa sade sotki ohjelmaa, ja Federerkin joutui pelaamaan kaksi ottelua yhtenä päivänä. Hän voitti ne, mutta päivä vaati veronsa ja sveitsiläinen luovutti ennen seuraavaa otteluaan. Federer on Ranskan avointen jokerikortti.

Naisissa monta mestarisuosikkia

Naisten turnauksessa mestarisuosikkeja on jälleen monta. Maailmanlistan ykkönen Naomi Osaka voitti kaksi edellistä Grand Slam -turnausta. Simona Halep on puolustava mestari ja varmasti jälleen vahva Roland Garrosilla.

Vahvan kevään pelannut Kiki Bertens on noussut suosikkien joukkoon, samoin kovalyöntiset tshekit Petra Kvitova ja Karolina Pliskova. Serena Williams ei ole pelannut kovin paljon tämän vuoden puolella ja hänen kuntonsa on kysymysmerkki.

Nelinpelissä Henri Kontinen ja John Peers lähtevät hakemaan menestystä. Kaksikko aloitti vuoden vahvasti Australian avointen finaalipaikalla, mutta sen jälkeen hyvät suoritukset ovat olleet tiukassa. Kontinen voitti Jeremy Chardyn kanssa Rotterdamin turnauksen, mutta Peersin parina turnaukset ovat päättyneet suhteellisen lyhyeen.

Nelinpelin kenttä on ollut sekava koko alkukauden. Kaikki huippuparit ovat kompastelleet enemmän tai vähemmän eikä mikään pari ole noussut selvästi esiin. Viime viikkoina parasta kuntoa on esittänyt kolumbialaispari Juan Sebastian Cabal / Robert Farah.

Lue myös:

Nadal antoi myrskyvaroituksen Ranskan avointen alla – väsynyt Djokovic jäi jalkoihin Rooman finaalissa

Nelinpeliässä Henri Kontinen tuntee olonsa teini-ikäiseksi Ranskan avointen alla – "Ei ole mitään syytä, miksi emme voisi edetä pitkälle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat