Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Kahden päävalmentajan duo on siivittänyt Karhu Basketin pitkälle – harvinainen yhteistyö päättyy finaalisarjaan: "Seura jää hyviin käsiin"

Finaalisarja jatkuu perjantaina Kouvolassa Kauhajoen 2–1-johdossa.

koripallo
AO8V9993.jpg
Jussi Laakso jättää Karhu Basketin tämän kauden päätteeksi.Tomi Hänninen

Kauhajoen Karhu Basket on enää kahden voiton päässä Korisliigan mestaruudesta. Kävi loppuottelusarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan miten tahansa, niin on varmaa, että yhden tiiviin parivaljakon yhteinen matka päättyy tunteikkaasti.

Karhujen päävalmentaja Jussi Laakso jättää Karhu Basketin kuluvan kauden jälkeen. Vetovastuun ottaa apuvalmentaja Janne Koskimies.

Apuvalmentaja on tittelinä vähättelyä. Nimellisesti päävalmentajuus on Laakson käsissä, mutta todellisuudessa kaksikko jakaa vastuun keskenään.

– Onhan se poikkeuksellinen tapa ylipäätään koko valmentajakulttuurissa. Meillä on hyvin tasa-arvoinen suhde. Aion viedä tätä eteenpäin jatkossakin. Parhaita tuloksia saadaan aikaiseksi silloin, kun ympäröit itsesi paremmilla ihmisillä. Se on se, mitä olen myös ihmisenä, Laakso selvittää.

Konkreettisesti vastuun jakaminen näkyy kaksikon työnjaossa.

– Se on hyvin erilainen. Tehtäväni on valmistaa joukkue peleihin. Tällä kaudella olen vetänyt viimeiset harjoitukset ennen ottelua, Koskimies kertoo.

– Minä vastaan sitten peluutuksesta. Katson kokonaisuutta ja käyn aikalisien aikana kokonaisuuteen liittyviä asioita. Janne taas hoitaa hyökkäyspelien piirrokset, Laakso kuvailee.

Koskimies on siis se analyytikko, Laakso taas ihmisten johtaja. Yhdessä he täydentävät toisiaan ajatuksellisesti – ja vielä tuloksekkaasti. Kaksikko tavoittelee jo toista peräkkäistä Suomen mestaruutta.

Ensi kaudella Karhuja johtaa yksi päävalmentaja

Kauhajoki vei keskiviikkona trilleriksi muodostuneen finaaliottelun kotonaan ja siirtyi sarjassa 2–1-johtoon. Sarja jatkuu perjantaina Kouvolassa. Mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

– Kolmannen ottelun loppupuolella he alkoivat pelaamaan enemmän heidän normaalia hyökkäyspelaamista, jossa liikutellaan palloa. Siihen meidän on oltava valmiina, Koskimies huomauttaa.

Mestaruuden ratkeamisen jälkeen on hyvästien aika, joko kultajuhlien kanssa tai ilman. Tulevalla kaudella Kauhajoella palataan yhden päävalmentajan aikakauteen.

– En ole oikein sitä ajatellut. Tässä on vain ajatellut seuraavaa peliä, Koskimies sanailee.

– On löydettävä vierelle sellainen apuvalmentaja, joka täydentää omia vahvuuksiani. Hieman on tehtävä muutoksia myös oman kehittymisen kannalta, tuleva päävalmentaja pohtii.

Laakso ei vielä kerro mitään omista suunnitelmistaan. Nykyinen päävalmentaja on iloinen siitä, että Karhujen tulevaisuus on turvattu.

– Minulle se on henkilökohtaisesti tosi hieno asia, että Janne jatkaa. Seura jää todella hyviin käsiin. Muutos ei ole kovinkaan suuri hänen valmentajuudelleen. Hän tarvitsee vain rinnalleen ehkä tällaisen leppoisamman kaverin, Laakso hymähtää.

Lue myös:

Kauhajoki näytti kaapin paikan kotikentällä – Kouvojen loppukiri ei riittänyt Korisliigan 3. finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat