Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Venäläiset kiekkoasiantuntijat varoittavat sudenkuopasta – "Meidän täytyy osata arvostaa Suomea vastustajana"

Suomi ja Venäjä iskevät yhteen lauantain ensimmäisessä jääkiekon MM-välierässä Bratislavassa. Voitosta voittoon edennyt punakone kantaa kamppailussa ennakkosuosikin viittaa venäläisasiantuntijoiden mielestä.

urheilu
Venäjä
Getty Images

Entisen NHL-tähden Aleksei Jashinin mukaan ensimmäiselle MM-välierälle ei ole kuin yksi suosikki.

– Meillä on selvästi parempi pelaajamateriaali ja taitoa löytyy enemmän. Silti kaikki riippuu viime kädessä Venäjästä ja siitä, kuinka se valmistautuu ja keskittyy Suomea vastaan. Meidän pitää hyödyntää oma potentiaali kaukalossa. En näe, että maidemme välisillä aikaisemmilla MM-otteluilla on enää mitään painoarvoa, Jashin tuumii allhockey.ru–sivustolle.

Venäläinen kiekkokommentaattori, Salavat Julajev Ufan ex-toimitusjohtaja Leonid Weisfeld povaa Venäjälle hankalaa semifinaalia.

– Suomi voi olla meille ongelma. Joukkueelta puuttuvat maan tähtipelaajat, mutta se ei saa luoda meidän pelaajille liian rentoa olotilaa. Jos Ruotsi olisi vastassa, tätä vaaraa ei olisi, Weisfeld selventää.

Venäjän maajoukkueen entinen apuvalmentaja Juri Novikov, 65, yllättyi, että Suomi kampesi laadukkaamman Ruotsin nurin puolivälierissä Kosicessa.

– Suomi ei ole vastustajana niin monipuolinen ja laadukas, mitä Ruotsi olisi ollut. Jääkiekossa kuitenkin hyväkin joukkue häviää, mikäli se lipsuu omasta pelikurista, eikä asenne ole paras mahdollinen. Näin kävi Ruotsille.

Venäjä juhlii
AOP

– Lätkä on siitä mielenkiintoinen peli, että se jaksaa kääntää ihmisten päitä. Meidän täytyy osata arvostaa Suomea vastustajana. Suomella on nyt hurmos päällä, he ovat todella työteliäitä, sitoutuneet omaan pelisuunnitelmaan ja jättävät aina kaiken jäälle. Ja tulosta tulee, varoittelee Novikov.

Venäjän tulisi asiantuntijan mukaan pitää välierässä omaa pelitempoa yllä, hallita pelinvirtausta ja pelata omilla vahvuuksilla.

– Kaiken lähtökohta on kiekonhallinta. Se, joka hallitsee pelivälinettä, vie myös peliä. Emme saa antaa kiekkoa ja pitkiä hyökkäyksiä vastustajalle, koska Suomikin pelaa hyvin kiekollisesti. Ei tässä ole mitään ihmeellistä, tämä kun on nykylätkän yksi lainalaisuus.

– Meillä on tehokkaita hyökkääjiä, joiden pitää tehdä tulosta. Kun pelataan hyökkäävää jääkiekkoa, pitää tehdä tavalla tai toisella yksi maali enemmän kuin vastustaja. Se riittää voittoon ja MM-finaalipaikkaan, ynnää Novikov.

Lähteet: Allhockey.ru

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat