Suora

  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Kauhajoki enää voiton päässä Suomen mestaruuden uusimisesta – joukkueiden kolmosissa järkyttävä ero: "Tuosta ei oikeastaan pysty enää huonontamaan"

Korisliigan hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket kaatoi Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 94–56 vierasparketilla.

Korisliiga
Cameron Jones (vas)
Tomi Hänninen

Kauhajoen Karhu Basket otti finaalisarjassa ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se kaatoi Kouvolan Kouvot lukemin 94–56. Samalla hallitseva mestari petasi ensimmäisen katkon paikan Pantteri-patsaaseen sunnuntain kotiotteluunsa. Voitot ovat nyt Karhulle 3–1.

Hallitseva mestari oli ottelun alusta asti kuskin paikalla. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen vieraat johtivat kymmenellä pisteellä, ja repivät lisää eroa erä erältä. Ennen viimeistä neljännestä ero oli venähtänyt jo 27 pisteeseen.

Selvä ero joukkueiden välillä oli kolmen pisteen heitoissa. Kouvot sai pussitettua vain yhden kolmen pisteen heiton 22 mahdollisuudesta. Kauhajoki puolestaan laittoi kahdeksan kolmosta sisään yhdestätoista yrityksestään.

– En muista vastaavaa tilastoa aiemmalta. Tuosta ei oikeastaan pysty enää huonontamaan, paitsi jos ei mene yhtään sisään, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Yle Urheilulle ja jatkoi:

– Yhdessä vaiheessa tuntui, että Karhun heitot menivät kaikki sisään, olivat ne millaisia tahansa. Kaikki voi kuitenkin muuttua 48 tunnin päästä.

Paitsi että kolmoset upposivat Kauhajoella loistavasti, oli hallitsevan mestarin puolustus myös Kouvojen vastaavaa tiiviimpää.

– Luulen, että meidän pelaajamme olivat edellisestä Kouvolan reissusta aika harmissaan. Me emme todellakaan pelanneet silloin kovin kurinalaisesti. Nyt pelasimme todella kurinalaisen, hyvän puolustuspelin, Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Kauhajoki teki toiseen vierasotteluun pieniä muutoksia. Koskimiehen mukaan kaikki natsasi neljännessä finaalissa nappiin.

–Hyökkäyksessä teimme muutoksia tilankäyttöön. Jotkut pelaajat saattoivat olla eri puolella kuin normaalisti. Halusimme hyökätä tiettyjä pelaajia vastaan vähän aggressiivisemmin, jotta heidän isot pelaajansa rupeaisivat väsymään. Puolustuksessa vaihdoimme hieman screenejä. Peruspudotuspelikamaa, Koskimies kertoi.

Neljäs finaali meni niin hyvin Kauhajoen käsikirjoituksen mukaan, että katkonpaikkaa varten joukkueen ei tarvitse tehdä peliinsä suuria muutoksia.

Kouvojen mahdollisia muutoksia Koskimies aikoo kuitenkin miettiä.

– Meidän ei tarvitse hirveästi mitään muuttaa. Kouvot ei varmastikaan pelaa samalla tavalla sunnuntaina. He tekevät varmaan pieniä muutoksia. Siihen täytyy valmistautua.

Kouvojen päävalmentajan Lehtosen mukaan joukkueen mentaalinen puoli ei ollut kolmannen finaalin jälkeen tarpeeksi vahva. Joukkueelle oli jäänyt päälle turnautuneisuus vastustajasta ja edellisen pelin puhalluksista.

Siitä, miten joukkue ei ainakaan valmistaudu tulevaan finaalipeliin, oli Lehtosella selvät sävelet.

– Me katsomme varmaan jotain muuta kuin tätä peliä.

Kauhajoen parhaat pistemiehet olivat Cameron Jones ja Christopher McKnight 19 pisteellään. Kouvojen paras oli puolestaan Thomas Gipson III, joka keräsi 24 pistettä.

Viides finaali pelataan Kauhajoella sunnuntaina kello 16. Ottelu nähdään suorana TV2:ssa ja Areenassa osana Ylen Mestaruusputkea.

Lue myös:

6 000 pistettä ja 4 000 ääntä: Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto hyödyntää politiikassa urheilun arvoja ja haluaa nostaa vielä kerran Pantteri-patsasta

Kauhajoki näytti kaapin paikan kotikentällä – Kouvojen loppukiri ei riittänyt Korisliigan 3. finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat