Tähti, Piispanen, Manni ja Kotaja hyvässä vedossa

Suomalaisilla ratakelaajilla oli vahva päivä, kun parayleisurheilun gp-kilpailut alkoivat Sveitsin Nottwilissa.

urheilu
Leo-Pekka Tähti 400 metrin alkuerässä
Suomen paralympiakomitea / Maiju Torvinen

Leo-Pekka Tähti aloitti kilpailukautensa voittamalla 200 metriä ajalla 24,69 ja sijoittumalla 800 metrillä erien yhteistuloksissa 20:nneksi. Päivä jätti kaksijakoisia mietteitä, sillä porilaisella oli terveydellisiä haasteita.

– Voitto 200 metrillä lämmittää kovasti. Se oli iloinen juttu. Selkeällä erolla seuraaviin. Vaikeuksien kautta voittoon, kun kuume nousi ennen Sveitsiin lähtöä. Siihen nähden olen oikein tyytyväinen kakkoseen.

– Kasilla tiesin etukäteen, että tulee varmaan aika vaikea kisa. Ekat 400 metriä jouduin vetämään. Se tuli vielä helposti, mutta 500 metrin kohdalla alkoi ongelmat. Pikkuisen tavallaan säästelinkin loppuun, kun huomenna on päämatka satanen edessä. Nyt täytyy levätä, Tähti tuumi.

Toni Piispanen otti T34-luokassa 200 metrillä makoisan voiton ennätystään sivuavalla ajalla 37,70.

– Talven treeni on purrut. Kelaus oli hyvin tasapainoinen, ja ero muihin syntyi tasaisesti. Kaarteeseen kiihdytys on kehittynyt vuoden aikaan. Loppu tuli helposti rummuttaen, Piispanen sanoi.

Henry Manni kelasi T34-luokassa kaksi matkaa. Ensin 200 metrillä hän otti komean voiton ajalla 27,42 ja sen jälkeen hän oli 800 metrillä viides.

– Kakkonen oli todella hyvä! Tuota UAE:n kaveria (toiseksi sijoittunut Mohamed Alhammadi) en muista, olenko koskaan voittanut, ja jos olen niin joskus 2015. Lähtö meni hyvin, ja pitkälle myös suoraa meni hyvin. Aivan loppu olisi voinut olla vähän parempi, mutta olin jo ykkösenä ja pysyin ykkösenä, Manni iloitsi.

Amanda Kotaja kelasi kakkoseksi T54-luokan 200 metrillä ajalla 29,53 ja oli positiivisin mielin:

– Kelaus tuntui hyvältä ja aika miellyttää hyvin paljon sillä se on yksi parhaista 200 metrin ajoista. Odotan innolla huomista satasta, Kotaja sanoi

Lähteet: SUL

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat