Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lionel Messi venytteli maaliverkkoja tälläkin kaudella useimmin – Euroopan paras maalintekijä jo kolmatta kertaa peräkkäin

Kultainen kenkä -palkinto menee ensi kertaa samalle pelaajalle kolmatta vuotta peräkkäin.

Ulkomaiden jalkapallo
Lionel Messi
Lionel Messi teki historiaa Euroopan parhaana maalintekijänä.Getty Images

Barcelonan hyökkääjä Lionel Messi on kolmatta vuotta peräkkäin eurooppalaisten miesten jalkapalloliigojen paras maalintekijä. Messi teki Espanjan mestaruuden voittaneelle Barcelonalle liigassa 36 maalia.

Argentiinalaishyökkääjä yltää ensimmäisenä pelaajana Kultainen kenkä -palkintoon kolme kertaa peräkkäin. Kaikkiaan Messi on voittanut palkinnon kuusi kertaa, sillä hän oli paras myös kausina 2009–10, 2011–12 ja 2012–13. Muita viime vuosien voittajia ovat olleet Cristiano Ronaldo ja Luis Suarez.

Tällä kaudella lähimmäksi Messin maalilukemia pääsi Paris Saint-Germainin ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappe. Hän nosti perjantain päätöskierroksella maalimääränsä 33:een, mutta PSG hävisi kahdeksanneksi päätyneelle Reimsille 1–3.

Lue myös:

Real ja Barcelona jäivät päätöspeleissään voitotta – Messi jälleen maalikuningas

Barcelonan nolo kompurointi Mestarien liigassa saa rajua kritiikkiä espanjalaismedialta: "Kaikkien aikojen suurin häpeä"

Liverpool-luotsi Klopp ylisti Messiä ja omiensa esitystä tappiosta huolimatta: "Pelasimme parhaiten, mitä olemme Mestarien liigassa pelanneet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat