Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yhdeksän suomalaista valittiin NHL:n testijaksolle – Näin heidät testataan, mutta ehtiikö Kaapo Kakko ajoissa paikalle

NHL:n testit alkavat jo ensi viikon maanantaina.

NHL
Kaapo Kakko
Milloin Kaapo Kakko ennättää lentää Buffaloon?EPA / AOP

Suomalaisen juhannuksen huipentavan jääkiekon NHL:n varaustilaisuutta edeltävän testijakson pelaajat on valittu. Kaiken kaikkiaan korkeaa NHL-varausta havittelevia on testeissä mukana 104. Mutta mitä noissa testeissä oikein testataan?

Se selviää yhdeksälle suomalaiselle ensi viikon aikana, sillä ensimmäinen testipäivä on jo maanantaina 27. toukokuuta.

Testeihin on valittu hyökkääjistä SM-liigassa pelaavat Kaapo Kakko (TPS), Patrik Puistola (Tappara) ja Antti Saarela (Lukko) sekä Yhdysvaltain juniorijääkiekon pääsarjan USHL:n Sioux Cityssä pelaava Marcus Kallionkieli. Puolustajista mukana ovat SM-liigasta tutut Ville Heinola (Lukko), Anttoni Honka (Jukurit) ja Mikko Kokkonen (Jukurit) sekä Ässien juniorijoukkueen Antti Tuomisto ja Kanadan juniorisarjan WHL:n Kelownassa pelaava Lassi Thomson.

Buffalossa järjestettävissä testeissä tehdään ainakin kattava lääkärintarkastus, erilaisia kuntotestejä ja haastatteluja.

31 NHL-seuraa voi haastatella pelaajia maanantaista perjantaihin. Kaikille pakolliset lääkärintarkastukset ovat ohjelmassa keskiviikkona ja peräti yhdestätoista fysiikkatestistä seitsemän on vuorossa lauantaina.

Fysiikasta mahdollisilta varaustähdiltä mitataan pituus ja syliväli. Lisäksi he pääsevät osoittamaan kykynsä vauhdittomassa pituushypyssä, penkkipunnerruksessa, sukkulajuoksun tapaisessa ketteryystestissä, leuanvedossa ja kuntopyörän päällä.

Milloin Kakko ennättää paikalle?

Lääkärintarkastus on läpäistävä ennen fysiikkatesteihin osallistumista, joten ainakin Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen mukana Slovakian MM-turnauksessa olevalle Kaapo Kakolle tullee hoppu ehtiä Yhdysvaltain itärannikolle. Mitalipeleihin selvinnyt Suomi pelaa nimittäin lauantain välierän lisäksi varmuudella myös sunnuntaina.

Ykkösvarauksesta Kakon kanssa kamppaileva Jack Hughes on sen sijaan jo vapaalla, kun Yhdysvaltain MM-turnaus päättyi puolivälierävaiheessa Venäjää vastaan.

NHL:n testeihin valituista 56 on hyökkääjiä, 38 puolustajia ja kymmenen maalivahteja. Tänä vuonna Suomesta ei ole mukana yhtään maalivahtia.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa 21.–22. kesäkuuta.

Lue myös:

NHL-pomot hehkuttavat Kaapo Kakon taitoja kilpaa Yle Urheilulle – voisiko Leijonien sensaatiohyökkääjä olla sittenkin Suomen historian ensimmäinen ykkösvaraus?

Kaapo Kakko kerää kehuja myös rapakon takana – tehopisteittä turnauksessa jatkava pahin kilpakumppani kuittaa vertailun: "En mieti draftia niin paljon"

Kaapo Kakon, 18, mykistävää maalia ylistetään Ruotsissa – New York Rangersin kapteeni haluaa suomalaisen joukkuekaverikseen

Kommentti: Joko te nyt osaisitte kirjoittaa Kaapo Kakon nimen oikein?

Kaapo Kakko on kirjoittanut nimensä kiekkomaailman tietoisuuteen isoilla kirjaimilla – ”Mikään ei enää yllätä hänen kohdallaan”

Kaapo Kakko ja Kristian Kuusela ovat keltanokkia MM-kisoissa, vaikka ikäeroa on 18 vuotta – tämän elämänohjeen SM-liigalegenda antoi NHL:ään tähyävälle superlupaukselle

Leijonat linjasi! Kaapo Kakkoa ei päästetä tänään median eteen ennen MM-puolivälierää – tässä syy

Kaapo Kakolta näpäytys kotikatsomoiden kiekkoasiantuntijoille: "Moni katsoo, että 0+0, ei ole voinut pelata hyvin"

Kaapo Kakko on palannut tavallisen kuolevaisen tasolle – tässä on Leijonien suurin uhkakuva MM-kisojen kohtalonotteluun

Tv-kuvissa näkynyt kiroilu kertoo kaiken tarvittavan Kaapo Kakosta – asiantuntija vertaa Saku Koivuun ja Patrik Laineeseen: "Harvalla pelaajalla vastaavaa vimmaa" MM-sensaatio Kaapo Kakko on rakastanut esiintymistä lapsesta asti – nämä ominaisuudet tekevät hänestä poikkeuksellisen

Leijonien uusi superketju häikäisee MM-kisoissa: "Ilman Kaapo Kakon oivalluksia moni maali olisi jäänyt syntymättä"

Lähteet: NHL.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat