Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Jääkiekkopomo varoittaa videotarkistusten ylivallasta – "Suomi oli maailmanmestari 12 minuuttia"

Videotarkistukset ja maiden väliset tasoerot ovat puhuttaneet jääkiekon MM-kisoissa.

Jääkiekon MM 2019
Rene Fasel lehdistötilaisuudessa.
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel. Getty Images

Vaikka jääkiekon Slovakian MM-turnauksessa tasoerot ovat revenneet kärki- ja häntäpään joukkueiden kohtaamisissa suuriksi, Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel näkee perusteluita 16 maan A-sarjalle.

– Sekä Britannia että Italia säilyttivät täällä nousijoina A-sarjapaikkansa. Näin tapahtui ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008, 25 vuotta IIHF:n puheenjohtajana toiminut Fasel sanoi.

NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin 2022 talviolympiakisoihin on hänen mukaansa edelleen epävarmaa, ellei jopa epätodennäköistä. Maailman ykkösliigalla on muuta mietittävää, sillä NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen välinen työehtosopimus on katkolla ensi syyskuussa.

Ensi vuonna IIHF:n puheenjohtajan tehtävästä väistyvä Fasel varoitteli videotarkistusten jääkiekossa ottamasta ylivallasta. Hän käytti esimerkkinä huhtikuista naisten MM-turnausta, jossa kotijoukkue Suomi oli kiinni maailmanmestaruudessa, kunnes Jenni Hiirikosken tekemä maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

– Suomi oli maailmanmestari 12 minuuttia. Videotarkistus on herkkä asia. Jos jokainen tilanne tarkistetaan videolta, on vaarana, että se tappaa pelin, Fasel kertoi.

MM-katsojaennätys jää kauaksi

MM-Slovakiassa on ollut hyvä tunnelma, mutta kisahistorian yhden turnauksen yleisöennätystä ei Bratislavassa ja Kosicessa hätyytellä. 450 000 katsojan raja menee rikki, mutta esimerkiksi viime vuoden Tanskan MM-kisojen katsojalukuihin ei nyt ylletä.

Ennen neljää viimeistä ottelua Slovakian MM-turnauksessa oli ollut yleisöä halleissa 436 000 katsojaa. Vuosi sitten Tanskassa lukema oli hieman yli 520 000 katsojaa.

MM-Slovakian katsojalukuja on rajoittanut kisahallien suhteellisen pieni yleisökapasiteetti. Bratislavan Ondrej Nepela -areenalle mahtuu jääkiekkopelissä korkeimmillaan runsaat 9 000 katsojaa, Kosicen hallin lehtereille noin 8 300.

MM-jääkiekon kaikkien aikojen suurin yleisömenestys on nähty Tshekissä vuonna 2015, jolloin Prahan ja Ostravan halleissa pelejä seurasi yhteensä 741 000 katsojaa.

Lue lisää:

Uutuusohjelma jääkiekon MM-kisojen kulisseista – Heikoilla jäillä nyt Yle Areenassa

Kommentti: Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin irvokas näytelmä – muutosta on turha odottaa, koska raha ja ahneus ohjaavat päätöksentekoa

Sensaatio! Iso-Britannia nousi kuilun partaalta ja pudotti Ranskan MM-jääkiekon B-sarjaan

Jättiyllätykseen yltäneen Britannian edellisestä voitosta ehti kulua peräti 57 vuotta – "Emme panikoineet tappiotilanteessa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat