Nokelainen naisten keihään ykkönen – Utriaiselta vielä "tiukkaa tikanheittoa"

Joensuun Katajan Heidi Nokelainen oli omaa luokkaansa Vantaalla heitetyssä Kultainen keihäs –mittelössä.

Heidi Nokelainen Kuva: Tomi Hänninen

Parin vuoden takainen keihään Suomen mestari nakkasi osin sateella heitetyssä kilpailussa kelpo sarjan; 56.77, 58.55, x, 52.87, x ja 54,65.

– Kaksi ensimmäistä olivat erittäin hyviä. Helpolta tuntui siinä vaihessa, mutta sen jälkeen rytmi ja vauhti olivat vähän hakusessa. Sellainen 58 metriä oli mielessä ennakkoon. Tunsin jo verryttelyssä, että se on otettavissa, Heidi Nokelainen kertoi.

Nokelaisen ennätystulos 62,13 on Lappeenrannasta vuodelta 2016. Yleisurheilun MM-kisat kilpaillaan Qatarin Dohassa 27. syyskuuta – 6. lokakuuta. Keihään MM-tulosraja on 61,50.

– Tarkoitus on rakentaa heittoja kesän aikana rauhassa, eikä millään kovalla kilpailutuntumalla. Doha on tietysti tähtäimessä.

Nokelainen kuuntelee nykyisin Leo Pusan ja Heli Rantasen keihäsneuvoja. Kaivattua piristystä on tullut Nokelaisen harjoituksiin ja samalla tehty pieniä tekniikkaviilauksia, joiden omaksuminen vie aikaa.

– Jos nyt kuvaisi tilannettani, niin olen ikään kuin oven raossa tässä vaiheessa ja ensi kaudella olisi tarkoitus sitten päästä kynnyksestä eroon ja heittää pidemmälle.

Lipsanen toinen, Utriainen kolmas

Saara Lipsanen nousi viimeisen kierroksen siivullaan kisan kakkoseksi tuloksella 54,24. Pitkästä aikaa kisapaikalla uurastaneen Sanni Utriaisen oli tyytyminen lukemiin 53,80 ja tapahtuman kolmanneksi. Jatta-Mari Jääskeläinen oli neljäs (52,39) ja Jelena Jaakkola viides (51,12).

Saara Lipsanen nakkasi tavoilleen uskollisesti taas kerran parhaansa kisan päätösriuhtaisulla.

- Alku oli nihkeä, mutta viimeisellä lähti sinne päin. Olen tyytyväinen. Sade ei ole koskaan mukavaa, mutta sama se on kaikille kisaajille. En minä sitä edes ajatellut. Vauhtijuoksua on hiottu ja sen loppua. Kovempaa rytmiä haen tälle kaudelle ja viimeisessä heitossani se jo vähän onnistui, tuumi viime vuoden keihään hopeanainen.

Utriainen kertoi, että oli stressannut ennakkoon Kultainen keihäs –kilpailua kuukauden verran.

– Viimeksi olin kisannut käytännössä vuoden 2017 kesän lopulla. Olihan siitä jo aikaa. Ylävartalolla olin tänään liian hätäinen. Tiukkaa tikanheittoa minulta, mutta kauden avaukseksi ihan ok suoritus, Utriainen arvioi esitystään.

KULTAINEN KEIHÄS, VANTAA, MYYRMÄKI

Naiset, lopputulokset

Heidi Nokelainen 58,55 kkk
Saara Lipsanen 54,24
Sanni Utriainen 53,80
Jatta-Mari Jääskeläinen 52,39
Jelena Jaakkola 51,12
Laura Pesola 50,50
Suvi Kemppainen 50,18
Elina Kinnunen 50,01