Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seitsemäs peräkkäinen Suomen mestaruus! Cocks sivuaa BK-46:n ennätystä

Käsipallon miesten SM-liigakausi huipentui jälleen Riihimäen Cocksin mestaruusjuhliin. Katso Cocks-kapteenin Teemu Tammisen kultatunnelmat kuvaa klikkaamalla!

käsipallo
Cocks-kapteeni Teemu Tamminen kultatunnelmissa
Cocks-kapteeni Teemu Tamminen kultatunnelmissa

Riihimäen Cocks juhlii jälleen käsipallon miesten Suomen mestaruutta. Cocks peittosi helsinkiläisen Dickenin 19–17 (10–6) finaalisarjan huipentaneessa kamppailussa ja vei mestaruuden otteluvoitoin 3–2.

Cocks on hallinnut kotimaista käsipalloa jo vuosien ajan. Seitsemäs peräkkäinen Suomen mestaruus sivuaa karjaalaisen BK-46:n kaikkien aikojen ennätystä. BK-46:n mestaruusputki osui vuosille 1983-1989.

Cocks karkasi ottelun toisella jaksolla parhaimmillaan jo seitsemän maalin karkumatkalle, mutta Dicken nousi loppuhetkillä melkein rinnalle.

Cocksilla oli lopussa samaan aikaan peräti kolme pelaajaa jäähyllä, mutta Teemu Tamminen taisteli silti väkisin lukemiksi 18–15 puolitoista minuuttia ennen loppua.

– Se maali maistui. Siinä oli kaikki pelissä. Pakko oli tehdä, kun ei voinut enää kenellekään syöttää, neljän maalin mies Tamminen kertasi ratkaisuhetkiä.

Tamminen on ollut mukana Cocksin kaikissa 11 mestaruudessa ja 15 peräkkäisessä mitalissa.

– Voittaminen on kivaa. Tämä oli tiukin finaalisarja, mutta eivät nämä ole ikinä helppoja. Dicken on myös kehittynyt.

Olkapäävamma piinasi Rönnbergiä

Cocksin luottopelaajiin kuuluva Nico Rönnberg taisteli finaaleissa puolikuntoisena. Olkapäävamma haittasi Rönnbergin pelaamista.

– Erikoislääkäri on tutkinut olkapääni enkä saa pelata tämän finaalisarjan jälkeen. En siis lähde mukaan maajoukkueen tuleviin otteluihin. Olkapääni on vaivannut Baltian liigan finaaleista lähtien ja oli hankalaa pelata SM-finaaleissa, Rönnberg kertoi Yle Urheilulle.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas antoi ylistystä omiensa taistelumentaliteetille.

– Olen hyvin ylpeä ja kiitollinen joukkueen asenteesta. Tämä oli 70. peli tällä kaudella ja meillä on ollut tiukka aikataulu. siitä huolimatta koko joukkue on taistellut koko kauden, Savukynas iloitsi.

Dickeniä luotsannut Björn Monnberg jaksoi uskoa loppuun saakka, mutta käteen jäivät kuitenkin hopeiset mitalit.

– Nousimme vahvasti peliin ja pääsimme mukaan voittotaisteluun. Valitettavasti kääntyi näin, Monnberg tiivisti.

Lue lisää:

Dicken otti elintärkeän kotivoiton Cocksista ja venytti käsipallon finaalisarjan lauantaille – "Meillä on pieni flow päällä"

Cocks voiton päässä käsipallon Suomen mestaruudesta – "Finaalit ratkaistaan sillä, kumpi enemmän haluaa voittaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat