Suora

 • Jukolan viesti
 • Suunnistus Jukolan viesti
 • Jukola tänään
 • Suunnistus Jukolan viesti
 • Jukola tänään
 • Jukolan viestin maaliintulo
 • Venlojen viestin kooste
 • Kooste Jukolan viestistä
 • Rallin MM, Sardinia, ek 17 - live
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
 • Rallin MM, Sardinia, Power Stage -live
 • Suomen vahvin mies, karsintakilpailu 2019
 • Makwan Amirkhani: Syön vastustajani elävältä kaiken kokemani paskan jälkeen
 • Titta Keinänen - dropoutista karaten huipulle
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
 • WRC-kauden välitilinpäätös

Espanjan tarkka puolustus tylsytti lentisnaisten tehot

Espanjan tiukka ja tarkka puolustuspeli vei tehot Suomen joukkueen hyökkäyksestä lentopallon naisten Euroopan Kultaisen liigan avauspelissä. Espanja voitti Tampereella pelatun ottelun puolentoista tunnin pelin jälkeen 3–1 (25–17, 25–20, 21–25, 25–20).

Maajoukkuelentopallo
Helia Gonzalez, Mabel Caro Garcia ja Ana Escamilla torjuvat Salla Karhun lyöntiä.
Helia Gonzalez, Mabel Caro Garcia ja Ana Escamilla torjuvat Salla Karhun lyöntiä.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Suomi oli lentopallon Kultaisen liigan avausottelussaan hyvin hereillä kahden ensimmäisen erän alut, mutta molemmissa hyvä vire kääntyi Espanjalle. Suomen puolustus ei saanut kuriin Espanjan laitapeliä ja vastustajan pelätyt hyökkääjät, 24 pistettä nakuttanut Ana Escamilla ja 19 pistettä tehnyt Jessica Rivero pääsivät rokottamaan. Näin Espanja käänsi molemmat erät itselleen.

Suomen paras pistenainen, 14 pistettä viimeistellyt Piia Korhonen oli jo toisessa erässä tuonut piristystä Suomen hyökkäykseen, mutta kolmannessa erässä Espanjan puolustus otti hänet erityisvartiointiin. Tämä antoi kuitenkin muille mahdollisuuden takoa pisteitä ja siinä onnistuivat hyvin muun muassa Anna Czakan ja Suvi Kokkonen.

Erän tärkeimmillä hetkillä Suomen hyökkäys oli tehokkaampaa ja Czakan löi Suomelle kolme eräpalloa. Salla Karhu pystyi päättämään erän heti ensimmäisellä yrityksellä.

Neljännessä erässä Suomi hukkasi jälleen hyvän alun, kun Espanja nousi Riveron sekä hyökkäyksillä että puolustuksilla ensin tasoihin 9–9 ja lopulta tavoittamattomaan karkumatkalle.

– Nihkeä iltapuhde tulostaululla. Espanja puolusti kaiken, mikä oli mahdollista, välillä kengällä ja päällään. Siihen me kaaduimme. Emme saaneet hyökkäystehoja niin hyväksi, että olisimme saaneet tarpeeksi pisteitä, päävalmentaja Tapio Kangasniemi kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kangasniemen mukaan Suomi pelaa pallo kerrallaan -pelityylillä, joten sen takia otteluihin tulee aina väkisinkin vaikeita vaiheita. Tällä kertaa Suomi ei vain pystynyt pääsemään näistä vaikeista hetkistä yli tarpeeksi hyvin. Kangasniemi sai kuitenkin Espanja-ottelusta juuri sen, mitä oli toivonutkin: joukkue joutui mahdollisimman ahtaalle.

– Tuollaista porukkaa vastaan testataan ainoastaan se, pystytäänkö me pistämään työhaalarit tarpeeksi tiukasti päälle, onko välineitä ja henkisiä rahkeita. Tänään meillä ei ollut kuin henkisiä rahkeita.

Kangasniemi, kuten myös kokenut keskipelaaja Laura Pihlajamäki antoivat tunnustuksen joukkueen debytanteille Anna Czakanille sekä Emmi Riikilälle.

– Anna ja Emmi ovat päässeet hyvin joukkueeseen mukaan. Ihan kuin olisivat aina olleet mukana, Pihlajamäki vakuutti ja kehui myös tämän päivän vastustajaa.

– Espanja puolusti loistavasti tänään. Ei jäänyt meidän lyönnit tänään helpolla kenttään. Tämä oli meiltä ihan ok-peli, vaikka tappio tuli. Tiedämme, että pystymme tästä parantamaan.

Jo viime viikonlopun Viro-otteluissa mukana olleen Czakanin mukaan Suomen joukkueelta puuttui tänään aggressiivisuutta.

– Emme ehkä ottelun alussa nauttineet pelaamisesta, ainakin siltä se tuntui. Mutta pikkuhiljaa parempaa peliä. Tämä oli meille vain hyvä, että alussa oli kova vastus, keskipelaaja sanoi ja kertoi olleensa tyytyväinen omiin otteihinsa.

Espanja voitti viime kesänä Kultaisessa liigassa vain yhden ottelun, kun taas Suomi eteni aina Final Fouriin asti. Suomen seuraava Kultaisen liigan ottelu on ensi keskiviikkona Minskissä Valko-Venäjää vastaan.

Lisäys kello 18.42: Lisätty Pihlajamäen, Czakanin ja Kangasniemen kommentit. Heitä haastatteli Sari Sirkkiä-Jarva.

Lue myös:

Yhdeksän vuoden tauko maajoukkueesta ei hidasta paluumuuttajaa – Saara Esko ei lähde pelikentälle vain läpsyttelemään: "Haluan tehdä kaiken viimeisen päälle"

Lentopallonaisille viikonvaihteen kolmas voitto Virosta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat