Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Magnus Kirt kiskoi maailman kärkituloksen – Helander jäi hieman MM-tulosrajasta

Viron keihässensaatio Magnus Kirt täräytti luun kurkuun muille kilpailijoille heti kättelyssä Kultainen keihäs -tapahtumassa Vantaalla.

urheilu
Magnus Kirt kuvassa
Magnus Kirtin keihäs lensi lähelle 90 metrin rajaa.Lehtikuva / Mikko Stig

Magnus Kirt varasti otsikot Myyrmäessä sinkoamalla välineensä jo avausheitolla maailman tämän kauden kärkilukemiin 89,33. Alkuvuodesta vain Saksan Andreas Hofmann ja Taipein Chao-Tsun Cheng olivat ylittäneet 87 metriä.

Viron tähtiurheilija jätti kolme viimeisintä heittoa väliin varotoimenpiteenä, kun Vantaalla olosuhteet olivat keihäänheittäjille yllättävän koleat. Hänen ensimmäisensä kantoi 89.33, toinen oli yliastuttu ja kolmas 85,06.

– Tosi tyytyväinen olen. Tarkoitus oli aloittaa kausi paremmin kuin vuosi sitten ja onnistuin siinä. Olin kyllä huolissani hieman koleasta säästä, sillä minulla on ollut pieniä tuntemuksia selän kanssa. Ensi viikolla kisaan Virossa ja sitten onkin vuorossa Turku ja Paavo Nurmi Gamesit, selvitti Kirt.

Vantaan kaupunki joutui lauantaina maksumieheksi, sillä se oli luvannut pulittaa 5000 euroa, mikäli joku venyy miesten keihäässä maailman kärkinoteeraukseen.

Kirt on voittanut nyt viisi perättäistä Suomessa heittämäänsä kilpailua. Viime kesänä hän voitti kaikki neljä kilpailuaan Suomessa. Kirt saavutti viime vuoden Berliinin EM-kisoissa pronssia tuloksella 85,96. Hänen ennätyksensä 89,77 on heitetty viime vuodelta.

Helander: Yli 83 metriä olisi saanut mennä

Kilpailun kakkonen Oliver Helander ylitti 80 metriä kahdesti ja jätti viimeisen yrityksen käyttämättä. Hänen parhaakseen jäi 82,17, joka ei ihan tyydyttänyt.

– Ok avaus minulta. Vähän vaikeaa oli välillä, kun tekniikan kanssa ei sujunut. Yli 83 metriä olisi saanut mennä, niin Dohan tulosraja olisi mennyt heti rikki. Viimeisen jätin väliin sateen takia. Paavo Nurmi –Gamesissa (ti 11.6.) tulee se MM-raja, povasi itsevarmuuta uhkuva Helander.

Kiinan Qinggang Zhao oli mittelön kolmas tuloksella 80,49. Neljänneksi päätöskierroksella nousi IF Raseborgin keihäsmies Teo Takala, joka säväytti 77,97-heitollaan.

– Komea tulos vaikeaan kisaan. Olin kaksi viikkoa sitten Portugalissa leirillä ja siellä oli 25 astetta ja vähän kivempi heittää kuin täällä. Lopussa kääntyi kuitenkin hyvään tulokseen. Kuulutuksesta kuulin juuri ennen viimeistä heittoani, että Leijonat on edennyt MM-finaaliin, mutten ehtinyt siinä vaiheessa reagoimaan uutiseen, jutteli heinäkuun universiadeihin tähyävä Takala.

Suomalainen keihäslupaus Topias Laine esiintyi miesten rinnalla ensi kertaa 800 gramman keihäällä ja sijoittui 7:nneksi.

– Kilpailu oli hieno ja sain heti ensimmäisellä kelpo tuloksen (73,47). Siistiä oli heittää heti täyden kuuden heittokierroksen kisa maailman huippujen kanssa. Hyvää oli lisäksi, että alle 22-vuotiaiden EM-raja meni heti rikki, iloitsi HKV:n pellavapää.

KULTAINEN KEIHÄS, VANTAA, MYYRMÄKI

Miehet, lopputulokset

Magnus Kirt EST 89,33 kk
Oliver Helander 82,17 kkk
Qinggang Zhao CHN 80,49
Teo Takala 77,97
Toni Kuusela 77,66
Lassi Etelätalo 77,51
Topias Laine 73,47
Taneli Juutinen 73,08
Keshorn Walcott TTO 72,61
Jami Kinnunen 72,06
Haoran Hu CHN 70,67

Ella Junnila ylitti 22-vuotiaiden Euroopan kärkituloksen

Nokelainen naisten keihään ykkönen – Utriaiselta vielä "tiukkaa tikanheittoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat