Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian Cup, puolivälieräottelu Napoli - Lazio
  • Urheiluruutu

Venäjän tähdet hölmistyivät! Leijonien sankarivahtia ylistettiin MM-välierän tempusta: "Olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa"

Kevin Lankinen pelasi nollapelin, kun Suomi kaatoi Venäjän ja eteni MM-finaaliin.

Jääkiekon MM 2019
Kevin Lankinen ja Suomen muut pelaajat juhlivat
Suomen pelaajat kiittivät Kevin Lankista MM-välierävoiton jälkeen.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Olihan se jäätävä suoritus. Suomen maalivahti Kevin Lankinen ei hätkähtänyt, vaikka vastassa oli Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Nikita Kutsherov, Nikita Gusev ja kumppanit.

Tuntematon suomalaisvahti häkellytti Venäjän tähdet yksi toisensa jälkeen. Ovetshkin ja kumppanit saattoivat miettiä, kuka tämä kaveri oikein on.

Lankinen torjui 32 kertaa ja pelasi nollapelin, kun Suomi voitti Venäjän MM-välierässä 1–0. Voittomaalin viimeisteli Leijonien kapteeni Marko Anttila.

– Olemme pelanneet nämä viikot isolla sydämellä ja luottaneet omaan tekemiseen. Me ansaitsimme voiton tänään taistelullamme, Lankinen sanoi Yle Urheilulle.

Suomi pelasi Venäjää vastaan erinomaisesti. Leijonat kontrolloi pelivälinettä ja piti Venäjän tähdet pois kiekosta.

Välillä Suomi joutui kuitenkin pahaan pinteeseen, kun Venäjä pyöritti peliä Leijonien päädyssä. Silloin Rockford IceHogsin AHL-vahti astui esiin ja otti muutaman gamesaverin.

– Oli aika kovaa painetta siinä lopussa. Äijät pani kroppaa likoon ja teki kaiken, mitä se vaati, että voitimme, Lankinen hehkutti.

Lankinen jakoi kiitosta kenttäpelaajille ja kapteeni Anttila teki samaa Lankiselle.

– Olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa. Hän ei antanut varmaan yhtään riparia. Hän oli niin rauhallinen, että antoi meille muille itseluottamusta.

Ovetshkin Lankinen
Aleksandr Ovetshkin ei saanut kiekkoa ohi Kevin Lankisen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Lankinen sanoi, ettei hermoillut yhtään, vaikka takana oli Ruotsia vastaan pelattu puolivälierä, jossa taakse meni neljä maalia.

– Minulla on ollut hyvä fiilis jo pidemmän aikaan. On ollut kiva, kun olen saanut luottoa ja pystynyt auttamaan joukkuetta voittamaan. Nämä ovat sellaisia pelejä, että sinne pitää mennä vaan nauttimaan. Kun panee kaiken likoon, tulos tulee, jos on tullakseen, Lankinen sanoi.

Chicago Blackhawksin sopimuspelaaja pelasi parhaan ottelunsa turnauksessa oikeaan aikaan.

Pelasitko tänään elämäsi pelin?

– Varmaan aika lähelle ainakin. Tuntuu hyvältä, että saimme voiton ja nollapelin. Tällaisista asioista olen unelmoinut pienestä pojasta asti.

Toinen huippupeli vaaditaan sunnuntaina, kun Suomi pelaa MM-finaalissa kello 21.15. Leijonat kohtaa Kanadan MM-loppuottelussa.

– En halua mitään muuta kuin voittaa kultaa, Lankinen totesi.

Lue myös:

MM-finaaliin! Leijonat voitti Venäjän uskomattomalla tavalla – "Mörkö"-Markosta tuli Suomen sankari, Lankinen nollasi Venäjän tähdet

Kommentti: Leijonien täydellinen esitys yritettiin murskata häpeällisellä farssilla – Suomi teki ihmeen, ja voitti kaksi ylivoimaista vastustajaa!

Suomi pelaa MM-loppuottelussa Kanadaa vastaan sunnuntaina kello 21.15 – presidentti Niinistö kommentoi ajankohtaa: "Vaali vai finaali tv:stä?"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat