Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kansansuosikiksi noussut leijonakapteeni hehkutti ylpeänä sensaatiomaista MM-finaalipaikkaa: "Halu on ihan hirveä"

Marko Anttila ratkaisi finaalipaikan Leijonille, mutta ei puhunut haastattelun jälkeen sanaakaan itsestään.

Jääkiekon MM 2019
Marko Anttila
Marko Anttila tuuletti villisti maailaan Venäjää vastaan.Joe Klamar / AFP / Lehtikuva

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Halu. Sana toistui Leijonien kapteenin Marko Anttilan puheessa monta kertaa MM-välierän jälkeisessä haastattelussa.

Leijonat halusi MM-finaaliin. Leijonat halusi pimentää Venäjän MM-tähdet. Leijonat halusi olla taktisesti fiksumpi kuin vastustajansa.

Mikä tärkeintä, Leijonat halusi enemmän niissä kaksinkamppailutilanteissa, joissa tällaiset ottelut ratkaistaan.

Suomi voitti Venäjän 1–0 ja eteni sunnuntaina pelattavaan MM-loppuotteluun. Anttila viimeisteli ratkaisumaalin kolmannen erän puolivälissä.

– Meillä on hirveä halu näyttää ja menestyä. Sen varmaan näki tuossa jäällä tänään. Nyt on yksi steppi otettava ja teemme kaikkemme sen eteen, Anttila sanoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Anttila teki voittomaalin, mutta ei puhunut ottleun jälkeen sanaakaan itsestään. Sen sijaan hän hehkutti nollapelin torjunutta Suomen maalivahtia Kevin Lankista.

– Venäjällä oli paikkoja ja valtava taitomäärä. He olivat vaarallisia, mutta olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa. Hän ei antanut varmaan yhtään riparia. Hän oli niin rauhallinen, että antoi meille muille itseluottamusta.

Pelisuunnitelmasta lipsuttiin välillä

Suomi pelasi Venäjää vastaan loistavan jääkiekko-ottelun. Altavastaajana peliin lähtenyt Leijonat kontrolloi kiekkoa, mikä sai Venäjän tähdet tehottomiksi. Lankinen hoiti loput.

– Meidän tarkoitus oli saada kiekkoa niiden päätyyn ja pystyä pitämään sitä. Välillä lipsuimme siitä suunnitelmasta, mutta niissä tilanteissa puolustimme tosi hyvin. Venäjä ei saanut niin paljoa maalipaikkoja.

Anttila oli ylpeä joukkueensa sensaatiomaisesta marssista loppuotteluun. Kukaan ei odottanut tältä ryhmältä mitään ennen turnausta, kun suurimmat NHL-tähdet puuttuivat.

Nyt kukaan ei enää aliarvioi tätä joukkuetta. Ja ainakin yli puolet suomalaisista tietää nyt, kuka on "Mörkö-Marko" Anttila. Kulttipelaajasta on tullut kansansuosikki.

Anttila oli pelin jälkeen rauhallisen oloinen siihen nähden, mitä hänen joukkueensa oli juuri saavuttanut. Leijonat pelaa sunnuntaina MM-finaalissa.

– Halu on ihan hirveä. Olemme saaneet niin paljon virtaa tässä turnauksen aikana, kun olemme nähneet, miten pystymme pelaamaan, Anttila ennakoi finaalia.

– Nyt vaan rauhoitutaan ja haetaan uutta virtaa kroppaan. Sitten menemme niin paljon kuin lähtee.

Leijonat kohtaa MM-finaalissa Kanadan. Ottelu pelataan sunnuntaina kello 21.15 alkaen Suomen aikaa.

Lue myös:

MM-finaaliin! Leijonat voitti Venäjän uskomattomalla tavalla – "Mörkö"-Markosta tuli Suomen sankari, Lankinen nollasi Venäjän tähdet

Venäjän tähdet hölmistyivät! Leijonien sankarivahtia ylistettiin MM-välierän tempusta: "Olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa"

Kommentti: Leijonien täydellinen esitys yritettiin murskata häpeällisellä farssilla – Suomi teki ihmeen, ja voitti kaksi ylivoimaista vastustajaa!

Suomi pelaa MM-loppuottelussa Kanadaa vastaan sunnuntaina kello 21.15 – presidentti Niinistö kommentoi ajankohtaa: "Vaali vai finaali tv:stä?"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat