Tähden ja Piispasen voittosarja jatkui Sveitsissä

Leo-Pekka Tähti ja Toni Piispanen jatkoivat voittoisasti parayleisurheilun gp-kilpailuiden toisena päivänä Sveitsin Nottwilissa.

urheilu
Leo-Pekka Tähti Lontoon parayleisurheilun MM-kisojen 100 metrin kisassa.
AOP

Leo-Pekka Tähti voitti T54-luokan satasen ajalla 14,18. Hän oli selvä ykkönen kilpailussa, jossa aikoja söi 0,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Porilainen ei päässyt kohtaamaan tänä vuonna ainoana alle 14 sekunnin kelannutta Australian Sam Carteria, sillä hän jäi kisasta pois. Tähden oma olo koheni edellisillasta aamuun selvästi, eikä kuumeesta ollut enää haittaa.

– Täytyy olla tyytyväinen, että pääsin tänään radalle. Näytti illalla vahvasti vielä siltä, että en pysty starttaamaan lainkaan. Aika rutiininomainen vetohan se sinällään oli, se nyt riitti tällä kertaa.

Toni Piispanen voitti T51-luokan satasen ajalla 20,98. Hän otti edellispäivän 200 metrin voiton jatkoksi ykköstilan myös puolta lyhyemmällä matkalla.

– Ensimmäinen 20 metriä oli hyvä. Sen jälkeen hanskan pito ei ollut paras, ja vähän lipsuvin ottein meni loppumatka. Tällaisiinkin olosuhteisiin pitää osata varautua, Piispanen sanoi.

Naisten T54-luokassa Amanda Kotaja oli 100 metrillä kolmas ajalla 17,24 ja Sini Paukkeri kymmenes.

– Tänään lähtö oli hyvä, mutta kiihdytyksen jälkeen kelaus ei lähtenyt rullaamaan tarpeeksi hyvin, jotta olisin saanut pidettyä johtoasemani, ynnäsi Kotaja.

Miesten T34-luokan satasella Henry Manni oli neljäs ajalla 16,23.

– Lähtö oli kohtalaisen hyvä, mutta kiihdytys jäi vähän päälle, enkä saanut maksiminopeutta riittävän korkealle. Tulos kuitenkin huomattavasti parempi kuin vuosi sitten. Olemme siis viime vuotta selkeästi edellä, Manni tähdensi.

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat