Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Asiantuntijan mielestä Bottaksella on Monacon lähdössäkin lupa haastaa Hamilton – vaara vaanii kuitenkin takana: "Isoja riskejä ja uhkia"

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh uskoo, että Max Verstappen voi aiheuttaa vaikeuksia Mercedes-kuljettajille.

Formula 1
Bottas
Max Verstappen (oik.) voi aiheuttaa ongelmia Mercedeksen Valtteri Bottakselle ja paalulle ajaneelle Lewis Hamiltonille Monacon GP:n lähdössä.Getty Images

Monacon GP ja lähtö, siinä se klassinen yhdistelmä, joka suorastaan kutsuu draamaa puolelleen. Onhan kyse formulakauden legendaarisimmasta kilpailusta, joka kisataan sillä kaikkein kapeimmalla katuradalla.

Ohituspaikat ovat siis tiukassa. Siksi juuri lähdöstä on kiinni se, millainen toisesta ruudusta matkaan ampaisevan Valtteri Bottaksen kisasta muodostuu.

Yle Urheilun asiantuntijan Jukka Mildhin mielestä suomalaisella on lupa tavoitella tallitoveri Lewis Hamiltonin päänahkaa, vaikka katuradan kapeudessa myös riskit kasvavat.

– Lähdössä Bottas saa haastaa, ja hänen pitää haastaa. Se on se Valtterin mahdollisuus. Paalupaikkapuoli on varmasti taas parempi. Kiihdytys on suhteellisen lyhyt, mutta ensimmäiseen mutkaan tullaan silti kovaa, Mildh kuvailee.

– Valtterin on avausmutkassa päästävä puhtaalle ajolinjalle, jotta hän ei jää jalkoihin ylämäen kiihdytyksessä. Lähtö on kuitenkin se kohta, jossa ratkaisu tulee.

Kova kamppailu kärkipaikasta on Mercedeksen kuljettajille osittain myös suosiollinen tilanne. Bottaksella ja Hamiltonilla ei ole varaa varmistella, koska takaa hyökkäävä Red Bullin Max Verstappen ei varmasti anna tuumaakaan periksi.

Nuoren hollantilaisen rämäpään ajotyyliin ei kuulu varmisteleminen.

– Verstappen ei sääli yhtään. Se luo isoja riskejä ja uhkia. Mercedes-kuljettajat eivät voi kumarrella toisilleen yhtään ensimmäisissä mutkissa. Red Bullin auto toimii Monacon radalla erinomaisesti, Mildh huomauttaa.

– Verstappenilla ei ole mitään menetettävää. Se on iso uhka kaiken kaikkiaan. Valtteri ei voi vain katsoa Hamiltonia, vaan nimenomaan Verstappenia. Pitää myös muistaa, että takana tilaisuutta kärkkyy myös Sebastian Vettel, Mildh painottaa.

Lähdössä kaikki kortit ovat Bottaksen käsissä. Hamiltonin ohittaminen ei ole vaihtoehdoista se todennäköisin, etenkin, kun suomalaisen työskentely lähtöviivalla ei ole viime kisoissa ollut sitä kaikkein terävintä.

Bottaksella on toki mahdollisuus yrittää päästä ohi Hamiltonista myös varikkopysähdysten yhteydessä. Tuolloin myös tallilta vaaditaan pelisilmää, jotta Bottakselle mahdollistetaan aito tilaisuus taistella voitosta.

– Varikkokäyntitilanteissa korostuvat kaksi kierrosta ennen pysähdystä ja kaksi kierrosta sen jälkeen. Sopivan välin löytämiseen Valtteri tarvitsee tukea tallilta. Hitaammat autot sekoittavat varmasti pakkaa, Mildh muistuttaa.

Bottaksella on asiantuntijan mukaan silti mahdollisuus vaikuttaa tallin ratkaisuihin, joita insinöörit kuumeisesti pähkäilevät.

– Lähdöstä eteenpäin kilpailu muuttuu tiimityöksi. Bottaksen on otettava itselleen päätäntävaltaa ja ohjattava kisaa autosta, jotta varikkokäynti ajoitetaan oikein.

Yle Urheilu seuraa Monacon GP:n tapahtumia hetki hetkeltä kello 16 alkaen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Asiantuntija hehkuttaa pettyneen Bottaksen suoritusta Monacon aika-ajoissa – Räikkösen reaktiot taas herättivät pienen toiveen paremmasta

Monacon aika-ajoissa pettyneet Bottas ja Räikkönen purkivat tuntojaan – jäämiehen kommentti C Moren lähetyksessä kertoi olennaisen: "Ei riitä vauhti"

Bottaksen paalupaikkaputki päättyi, Hamilton oli niukasti parempi – kotiyleisön suosikki putosi dramaattisesti jatkosta jo avausosiossa!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat