Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Kiekkolegenda Tretjak äimisteli Leijonien timanttista puolustusta – "Emme saaneet ottelussa yhtään hyvää hyökkäystä"

Venäläiset ovat ottaneet MM-välierätappion Suomelle ryhdikkäästi ja jakaneet ansaittuja kehuja Leijonille.

urheilu
Vladislav Tretjak.
Vladislav Tretjak.AOP

Venäjän jääkiekkoliiton pomo Vladislav Tretjak kommentoi maansa ensimmäistä tappiota MM-turnauksessa allhockey.ru-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

– Suomalaiset esittivät taktisesti täydellisen ottelun ja pelasivat tilan pois meiltä. Valitettavasti emme nähneet ottelussa yhtään hyvää hyökkäyssommitelmaa, kun vastustaja sai puolustusryhmityksensä aina kuntoon jopa menetettyjen kiekkojen jälkeen. Asenne oli meillä kunnossa. Vastustajan maalivahti torjui todella hyvin, kehui Tretjak Suomen esitystä.

Venäjän maalivahti Andrei Vasilevski antautui MM-välierässä vain Marko Anttilan edessä ja säesti Tretjakia.

– Vastustaja pelasi upean ottelun. He yksinkertaisesti luistelivat meiltä jalat alta. Suomen peli on rakennettu tiiviin puolustuksen varaan. He eivät antaneet meidän tehdä jäällä omia juttujamme ja heitä vastaan oli tosi vaikea pelata. Yksi maali riitti heille tällä kertaa, summasi Vasilevski semifinaalin annin.

Myös Venäjän joukkueen päävalmentaja Ilja Vorobjev kehui Championat-sivuston haastattelussa Leijonien "puolustuskoneistoa" (siirryt toiseen palveluun), joka kesti jopa vastustajan ylivoimapelin.

MM-turnauksen neljäntenä pistepörssissä komeileva Nikita Gusev pettyi omiensa hyökkäyspelaamiseen.

– Meillä oli paljon hyviä pätkiä ottelussa, mutta emme voi voittaa, jos emme tee niistä maaleja. Tiesimme ennakkoon, ettemme saa mitään helpolla, mutta oletimme, että pystymme sentään maalintekoon. Suomen taktiikka ei meitä yllättänyt. Teimme huonoja valintoja hyökkäysalueella, kun Suomi puolusti parhaan maalintekoalueen viidellä pelaajalla. Emme saaneet riittävästi maskia laukauksien eteen, harmitteli turnaustehot 4+11 summannut Gusev.

Venäjän maajoukkueen entinen päävalmentaja Vjatseslav Bykov kehui uutistoimisto TASS:lle suomalaisten peliä.

– Täytyy sanoa, että Suomi ylitti itsensä ja oli loistava, pystyi itsekuriin ja kärsivälliseen peliin. Nuorista pelaajista koostuva joukkue toimi yhtenäisesti, omistautuneesti, teknisesti. Meidän joukkueemme ei valitettavasti onnistunut juuri missään – ei riittänyt liikettä ja ratkaisuja.

Venäläisfanit olivat pettyneitä, kun tähtiä vilisevä Punakone hävisi nuorelle ja vähemmän kokeneelle Suomen joukkueelle.

Media muisti tappion hetkellä hehkuttaa vastustajaa.

– Venäjän unelmajoukkue ja sen tähtikaarti ei riittänyt kukistamaan kynsin ja hampain taistelevaa, mahdollisuuksiltaan vaatimatonta Suomen joukkuetta. Jukka Jalonen ja pojat ansaitsevat muistomerkin kotimaassaan vielä omana elinaikanaan, Sport-Express sivustolla kirjoitettiin (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: allhockey.ru-sivusto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat