Suora

  • Urheilukierros
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lentismiesten uusi päävalmentaja manasi pelaajien virheitä tappioon päättyneessä debyytissään – "Minun ei ole tarpeen muuttaa kaikkea"

Ukraina oli liian kova vastustaja Suomen lentopallomiehille Kultaisen liigan avausottelussa. Tuore päävalmentaja Joel Banks ei aio tehdä suuria muutoksia joukkueen pelityyliin.

Maajoukkuelentopallo
Suomen joukkueen hakkuri Samuli Kaislasalo.
Suomen joukkueen hakkuri Samuli Kaislasalo.Lehtikuva

Miesten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Joel Banks myönsi, että ensimmäinen ottelu Suomen paidassa oli hänelle erityinen. Hänellä ei ollut aivan samanlaisia perhosia vatsassaan kuin mitä hänellä oli Lontoon olympialaisissa 2012, kun hän toimi Ison-Britannian apuvalmentajana. Suomi-paidan pukeminen päälle oli hänen mielestään kuitenkin kunnia.

– Olisin toivonut parempaa tulosta. Toivoin, että olisimme voineet antaa kotiyleisölle, faneille, pelaajille ja liitolle heti ensimmäisen voiton, Banks sanoi Yle Urheilun haastattelussa viitaten Suomen 1–3 (30–28, 22–25, 17–25, 22–25) -tappioon.

Banksin mukaan Ukraina oli juuri niin fyysisen kova joukkue, mitä siltä odotettiinkin, mutta Suomi pystyi tästä huolimatta tarjoamaan sille hyvän vastuksen 2,5 erän verran. Tämän jälkeen pelaajat hyytyivät ja Ukraina käytti pistepaikkansa paremmin hyödykseen.

– Olen melko tyytyväinen peliimme. Siellä oli hyviä ja huonoja suorituksia. Törmäsimme usein torjuntaan ja yritimme kiertää sen. Välillä onnistuimme ja välillä emme, mutta vastahyökkäyksissä teimme peräti 19 virhettä – ja se on aivan liikaa, Banks totesi.

Suomi pystyi viemään ensimmäisen erän jatkopalloilla, mutta tämän jälkeen Ukraina vei kolme seuraavaa erää. Suomen hakkuripeli ja keskihyökkäykset eivät toimineet halutulla tavalla, ja hyökkäyspeli oli liikaa yleispelaajien hartioilla. Se näkyi tuloksessa.

– Meillä oli paljon hyvää pelissä, mutta toisia kosketuksia ja hyökkäyksiä täytyy tehdä järkevämmiksi. Nyt hakkasimme turhaan päätä seinää isoa torjuntaa vastaan. Kun otamme meidän fiksun pelaamisen käyttöön ja vältämme turhia suoria hyökkäysvirheitä, niin tilanne paranee, keskitorjuja Sauli Sinkkonen vakuutti.

Hänen mielestään Banks ei ole vielä tuonut joukkueeseen hirveästi uusia asioita, sillä britti on ollut joukkueen mukana vasta viikonpäivät.

– Pieniä viilauksia ja omia juttuja tuodaan peliin mukaan järkevästi, ettei heti muuteta koko pelikirjaa. Kesään mennessä tämä varmasti paranee ottelu ottelulta, Sinkkonen uskoi.

Banks itse ei halua käyttää lyhyttä yhteisleiriä tekosyynä tappioon, vaikka sanoikin ymmärtävänsä pelaajiaan päivä päivältä paremmin. Hän myönsi, että töitä on vielä tehtävänä.

– Meidän täytyy katsoa pelityyliämme ja kapasiteettiamme etenkin syötöissä ja hyökkäyksessä, miten saamme pelaajien hyökkäystehojen tason korkeammalle. Meillä on tietyntyyppinen pelityyli, mutta meidän täytyy katsoa vahvuutemme, Banks sanoi ja kertoi kaipaavansa joukkueensa peliin enemmän variaatioita.

Tampereen Kultaisen liigan ottelussa Suomi pelasi hyvin paljon samalla tyylillä kuin se pelasi entisen päävalmentajan, Tuomas Sammelvuon alaisuudessa. Tämä ei ole Banksin mukaan mitenkään yllättävää, eikä se häntä haitannut.

– Minun ei ole tarpeen muuttaa kaikkea, koska Tuomas Sammelvuo on tehnyt hyvää työtä. Uskon, että kehitymme koko ajan ja tästä pelistä täytyy ottaa oppia. Tänään Ukraina oli liian kova vastus meille, Banks totesi.

Lauantaisessa ottelussa Ukraina hallitsi tilastoja. Ottelun paras pistemies oli 18 pistettä tehnyt Ian Jereshtshenko, Samuli Kaislasalo nakutti 15 pistettä.

Lue myös:

Lentopallomaajoukkueen uusi pääkäskijä tapasi valmennettavansa, ensimmäinen tosipeli jo ensi viikolla: “Minulla on omat ideani, mutta aika on lyhyt”

Miesten lentopallomaajoukkue täydentyy – Sami Kurttila apuvalmentajaksi Joel Banksin rinnalle

Mestarien liigassa valmentanut britti päihitti maajoukkueluotsin haussa keväällä säväyttäneen suomalaisen: "Meillä oli hieno tilanne" "Pakko sanoa, että olen mukavuusalueeni ulkopuolella" – Lentopallomaajoukkueen uusi brittiluotsi ei vielä tiedä täysin taustatiimiään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat