Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Topi Raitanen estejuoksussa Euroopan kärkiaikaan

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen on voittanut kovatasoisen 3000 metrin estejuoksun Oordegemissa, Belgiassa.

urheilu
Topi Raitanen
Topi Raitanen.AOP

Topi Raitasen voittoaika 8.29,27 on Euroopan tämän kauden kärkitulos.

– Juoksussa ei ollut jänistä. Ensimmäinen ja toinen kilometri olivat odottelua, että koska mennään. Ensimmäinen kilometrin mentiin noin 2.51:een Espanjan Sebastian Martosin johdolla. Sitten keulaan meni kaksi kenialaista, mutta vauhti ei muuttunut, Raitanen kertasi.

Kun muilla ei ollut vetohaluja, Raitanen kiristi keulaan, ja veti viimeiset 1000 metriä. Kilpailu ratkesi hurjassa loppukirissä, missä kymmenen miestä lähti yhdessä viimeiselle kierrokselle.

Kilpailun viimeisellä kierroksella britti Phil Norman käväisi johdossa, mutta Raitanen piti pintansa ja nujersi loppusuoralla 0,10 sekunnin erolla Normanin.

Raitanen lähenteli voittoajallaan omaa ennätystään 8.28,48, jonka hän juoksi viime vuoden Berliinin EM-kisojen alkuerissä.

Dohan MM-kisojen tulosraja 8.29,00 jäi harmittavan lähelle.

– Jaloissa on nyt hyvä tunne. Jäädään odottelemaan mitä Paavo Nurmi Gamesin estekisassa saadaan aikaiseksi. Tuosta ajasta lähdetään Turussa viilaamaan sekunteja pois, mutta ensin juoksen tähän väliin Lahdessa gp-kilpailussa 1500 metriä, Raitanen viitoitti.

Lähteet: SUL:n tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat