Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Yleisurheilun GP-sarja, Joensuu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tämänhän piti olla surkea joukkue! Leijonien hyökkääjältä järisyttävä palopuhe Venäjä-voiton jälkeen: "Kaikki ennakkoluuloiset ovat olleet väärässä"

Niko Ojamäki kertoi Leijonien poikkeuksellisesta joukkuehengestä.

urheilu
Niko Ojamäki
Niko Ojamäki sai Venäjää vastaan kiekon kerran tolppaan. Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Se oli pitkä minuutti. Venäjä pyöritti kuudella pelaajalla Suomen päädyssä, eikä Leijonat saanut kiekkoa millään pois omalta alueelta. Laukauksia sateli kohti maalia, mutta Kevin Lankinen onnistui jotenkin venymään jokaisen kiekon eteen.

Suomi taisteli, sinnitteli ja uhrautui. Lopulta helpottava summeri päätti puolustustaistelun. Suomi oli voittanut MM-välierän Venäjää vastaan 1–0 ja edennyt loppuotteluun.

– En ole ikinä ollut vastaavassa tilanteessa. Olimme aika pesukoneessa, mutta pystyimme hyvin puolustamaan ainakin suorat vedot pois. Sielu jäi kentälle, sanoi loppuhetkillä kaukalossa ollut Niko Ojamäki.

Lopun taistelu kuvastaa hyvin Suomen joukkuetta. Vaikeassakin tilanteessa pelaajat luottivat toisiinsa ja uskalsivat olla rohkeita.

– Tämä joukkue pelaa ihan järjettömällä sydämellä. Jokainen panee kaiken likoon toistensa eteen. Kun joku tekee virheen, joku toinen paikkaa. Se on ollut meidän juttumme, Ojamäki sanoi.

Leijonat näyttänyt Suomen kansalle

Laitahyökkääjä Ojamäki, 23, on yksi niistä pelaajista, joiden ei pitänyt pelata MM-turnauksessa. Ainakaan vielä tänä vuonna. Tapparan hyökkääjä onnistui Ruotsin EHT-turnauksessa, mutta vielä helmikuussa fantasiakokoonpanossa komeili vähän toisenlaisia nimiä.

Kevään MM-leirityksen jälkeen kaikki oli toisin. Ojamäki oli yksi 18 ensikertalaisesta, joihin päävalmentaja Jukka Jalonen päätti luottaa MM-turnauksessa.

Nimettömän joukkueen ei uskottu pärjäävän MM-kisoissa. Kun NHL- ja KHL-tähdet jättivät turnauksen väliin, Suomen joukkuetta parjattiin jopa surkeaksi.

Nyt nämä "surkimukset" pelaavat MM-finaalissa. Ojamäki piti tästä aiheesta järisyttävän palopuheen finaalipaikan varmistuttua.

– Pelaamme suurella sydämellä joukkueelle ja jopa koko Suomen kansalle. Haluamme näyttää ennakkoluuloisille, että he kaikki ovat olleet väärässä. Meillä on hyvä nippu kasassa, Ojamäki puhisi.

Kukaan tuskin aliarvioi joukkuetta enää tässä vaiheessa, kun se on pudottanut sekä Venäjän että Ruotsin NHL-tähdet jatkosta.

Suomi kohtaa Kanadan jääkiekon miesten MM-finaalissa tänään sunnuntaina kello 21.15.

Lue myös:

Leijonat teki ilmiömäisen tempun – yksityiskohta Venäjä-välierän voittomaalissa osoittaa tyhjentävästi, miksi Suomi pelaa tänään MM-kullasta: "Täydellisyyttä hipova esitys"

Venäjän tähdet hölmistyivät! Leijonien sankarivahtia ylistettiin MM-välierän tempusta: "Olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa"

MM-finaaliin! Leijonat voitti Venäjän uskomattomalla tavalla – "Mörkö"-Markosta tuli Suomen sankari, Lankinen nollasi Venäjän tähdet

Kiekkolegenda Tretjak äimisteli Leijonien timanttista puolustusta – "Emme saaneet ottelussa yhtään hyvää hyökkäystä"

Kansansuosikiksi noussut leijonakapteeni hehkutti ylpeänä sensaatiomaista MM-finaalipaikkaa: "Halu on ihan hirveä"

Suomen mykistävä voitto Venäjästä kiteytyi pieneen hetkeen toisen erän lopulla – "Muistan sen tilanteen hyvin"

Jukka Jalonen yritti hillitä itsensä Venäjä-ottelun kummallisista ratkaisuista – "Maailmassa oli vain kaksi silmäparia, jotka eivät sitä nähneet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat