Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helsingissä on varauduttu torijuhliin lisäpoliisien voimin – sateinen sää saattaa hillitä kovinta juhlamieltä

Helsingin poliisilla on kokemusta suomalaisten torijuhlista. Muissa isoissa kaupungeissa ei ole varauduttu lisämiehityksellä.

Jääkiekon MM 2019
Torijuhla 2011
Helsingin Kauppatorille kerääntyi vuoden 2011 maailmanmestaruuden jälkeen yli 60 000 innokasta juhlijaa.EPA / AOP

Helsingissä poliisi on varautunut jääkiekon maailmanmestaruuteen pestaamalla lisäpoliiseja töihin, kun taas muissa isoissa kaupungeissa mennään tavallisella miehityksellä. Perinteisesti suomalaiset ovat kokoontuneet juhlimaan jääkiekkomenestystä pääkaupungin Kauppatorille.

– Lisäpartioita on tulossa poliisin vahvuuteen illaksi. Kauppatori on todennäköisin juhlaväen kokoontumispaikka, mutta siirrämme lisäresursseja tarpeen mukaan myös muualle, kertoi Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Riku Korpela ennen puoltapäivää.

Hänen mukaansa on vaikea arvioida etukäteen, hillitseekö viileä ja osin sateinenkin sää juhlamieltä, jos tänään heltiää Suomen jääkiekkohistorian kolmas miesten maailmanmestaruus.

– Yleisellä tasolla voi sanoa, että keli vaikuttaa juhlintaan jonkin verran.

Mestaruusjuhlien lisäksi poliisilla on jo kokemusta kansan käytöksestä myös niiltä kerroilta, jolloin Suomi on jäänyt jääkiekon MM-finaalissa kakkoseksi.

– Aiempi kokemus on ollut, että hopeamitalit eivät aiheuta kovin paljon tavanomaista iltaa enempää juhlintaa. Toki väkeä on liikkeellä siinäkin tapauksessa pelin päätyttyä runsaasti, komisario Korpela täydensi.

Oululaiset ovat torijuhlinnan konkareita

Iltalehden selvityksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Helsinki on ainut isoista kaupungeista, jossa on kutsuttu lisäväkeä töihin kultajuhlan varalle. Tampereella railakasta juhlintaa saattaa olla tiedossa Keskustorin suihkulähteellä, joka oli täynnä ihmisiä vuoden 2011 mestaruusjuhlinnoissa. Turussa puolestaan uskotaan sateen olevan paras poliisi.

Oulussa on paikallisen poliisin mukaan ollut tapana juhlia melko asiallisesti, koska Kärppien saavuttamat Suomen mestaruudet ovat tehneet oululaisista torijuhlinnan konkareita.

Lue myös:

Leijonat teki ilmiömäisen tempun – yksityiskohta Venäjä-välierän voittomaalissa osoittaa tyhjentävästi, miksi Suomi pelaa tänään MM-kullasta: "Täydellisyyttä hipova esitys"

Tämänhän piti olla surkea joukkue! Leijonien hyökkääjältä järisyttävä palopuhe Venäjä-voiton jälkeen: "Kaikki ennakkoluuloiset ovat olleet väärässä"

Suomen mykistävä voitto Venäjästä kiteytyi pieneen hetkeen toisen erän lopulla – "Muistan sen tilanteen hyvin"

Kansansuosikiksi noussut leijonakapteeni hehkutti ylpeänä sensaatiomaista MM-finaalipaikkaa: "Halu on ihan hirveä"

Venäjän tähdet hölmistyivät! Leijonien sankarivahtia ylistettiin MM-välierän tempusta: "Olihan tuo Lankinen ilmiö tuolla maalissa"

Suomi pelaa MM-loppuottelussa Kanadaa vastaan sunnuntaina kello 21.15 – presidentti Niinistö kommentoi ajankohtaa: "Vaali vai finaali tv:stä?"

Jukka Jalonen yritti hillitä itsensä Venäjä-ottelun kummallisista ratkaisuista – "Maailmassa oli vain kaksi silmäparia, jotka eivät sitä nähneet"

Kommentti: Leijonien täydellinen esitys yritettiin murskata häpeällisellä farssilla – Suomi teki ihmeen, ja voitti kaksi ylivoimaista vastustajaa!

MM-finaaliin! Leijonat voitti Venäjän uskomattomalla tavalla – "Mörkö"-Markosta tuli Suomen sankari, Lankinen nollasi Venäjän tähdet

Toistuuko alkusarjan yllätys? Suomi kohtaa MM-finaalissa Kanadan – Kaapo Kakko kylvetti viimeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat