Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Siellä olisi vaikka päällä blokattu kiekkoa" – Venäjä-peli kuitattiin puolessa tunnissa, Leijonien hyökkääjä hehkuttaa joukkueen taisteluilmettä finaalin alla

Leijonien hyökkääjän Veli-Matti Savinaisen mukaan joukkueen henki tiivistyi Venäjä-ottelun viimeiseen minuuttiin. Finaaliottelu alkaa kello 21.15.

Jääkiekon MM 2019
Veli-Matti Savinainen
Veli-Matti Savinainen ylistää joukkueen ryhmähenkeä ennen MM-finaalia.YLE

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Veli-Matti Savinainen myhäilee levollisen oloisena. Syytä onkin, vaikka vielä tänään edessä on turnauksen tärkein ottelu, kenties jokaisen leijonapelaajan tärkein koko uralla. Lauantaina Leijonat saalisti finaalipaikan hengästyttävällä esityksellä voittamalla Venäjän 1–0, tänään finaalivastustaja on Kanada.

– Nollattiin Venäjä-ottelu puolessa tunnissa niin kuin teimme Ruotsin-pelin jälkeen. Jauhettiin pelistä ja nautittiin siitä. Mutta kun lenkkipolulle lähdettiin, homma oli käsitelty, Savinainen kertoo.

Suomen peli Venäjää vastaan oli lauantaina lähes täydellistä jääkiekkoa. Venäjän kiekot jäivät Suomen tiiviiseen puolustukseen tai viimeistään Suomen maalivahti Kevin Lankiseen.

Finaalin vastustaja kukkii jälleen NHL-pelaajia. Kanada osaa tehdä maaleja, ja tolppien välissä häärää kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Matt Murray. Savinainen ennustaa maalin edustalle kovaa rytinää finaaliin.

– Tehdään roskamaaleja ripareista ja hakataan kiekkoa maalin edestä. Laitetaan kaikki likoon, Savinainen peräänkuuluttaa.

Savinaisen mukaan ryhmähenki joukkueessa on ennen finaalia viritetty huippuunsa. Siinä piilee Suomen ase.

–Äijät ovat omia itsejään ja pitävät hauskaa jäällä ja jään ulkopuolella. Jokainen on valmis laittamaan luita likoon niin kuin nähtiin Venäjä-pelissä. Siellä olisi vaikka päällä blokattu kiekkoa, Savinainen toteaa.

Suomen turnaus tähän asti on ollut järisyttävä. Loppuotteluun rynninyt Leijona-ryhmä on tehnyt selvää jälkeä NHL-tähtiä vilisevistä Venäjästä ja Ruotsista. Tänään tulee tasan seitsemän viikkoa siitä, kun MM-leiritys joukkueen kanssa alkoi. Miten Savinainen tulee muistamaan tämän viimeisen päälle sitoutuneen MM-ryhmän?

– Siitä, miten hyvin joukkue on hitsautunut yhteen. Kyllä on hienoa katsoa, miten olemme isoja maita vastaan pelanneet, Savinainen päättää.

Lue myös:

Jukka Jalonen tietää, ketä leijonaa kansa rakastaa yli kaiken – päävalmentaja nosti esiin myös yllättävän esimerkin, joka ei näy kotisohville

Tässä on Leijonien miehitys MM-kultajahtiin! Tutut ketjut Kanadan kaatoon

Helsingissä on varauduttu torijuhliin lisäpoliisien voimin – sateinen sää saattaa hillitä kovinta juhlamieltä

Tämänhän piti olla surkea joukkue! Leijonien hyökkääjältä järisyttävä palopuhe Venäjä-voiton jälkeen: "Kaikki ennakkoluuloiset ovat olleet väärässä"

Leijonat teki ilmiömäisen tempun – yksityiskohta Venäjä-välierän voittomaalissa osoittaa tyhjentävästi, miksi Suomi pelaa tänään MM-kullasta: "Täydellisyyttä hipova esitys"

Toistuuko alkusarjan yllätys? Suomi kohtaa MM-finaalissa Kanadan – Kaapo Kakko kylvetti viimeksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat