Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live

Jussi Laakson kultainen kosketus toimi jälleen: kaksi kautta, kaksi mestaruutta – Kauhajoen Karhulle SM-kultaa!

Kauhajoen Karhu Basket pystyi kukistamaan Kouvolan Kouvot korisliigan viidennessä loppuottelussa 90–84 (44–43) ja juhlii toista perättäistä Suomen mestaruuttaan.

Korisliiga
Kauhajoen Karhu juhlii miesten korisliigan mestaruutta.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Kauhahjoen Karhu oli täysin ylivoimainen viime perjantaina pelatussa neljännessä loppuottelussa ja suorastaan murskasi Kouvolan Kouvot vieraskentällä. Sunnuntaina Kouvot tarjosi aivan eri luokan vastuksen.

Karhu Basket pääsi ensimmäisellä neljänneksellä jopa kymmenen pisteen karkumatkalle, mutta Kouvot nousi puoliajalle pisteen päähän (44–43) ja kolmannella neljänneksellä jopa ohi.

Karhu Basketin Okko Järvi myönsikin Yle Urheilun puoliaikahaastattelussa, että puolustuspää vuosi liikaa, sillä esimerkiksi Kouvojen Jeremy Morgan onnistui heittämään neljä kolmosta ja Thomas Gipson nakutteli pisteitä tasaiseen tahtiin.

Toisella puoliskolla Karhu Basket saikin Kouvojen tehomiehet paremmin kuriin ja pystyi nostamaan omaa pelitasoaan. Pisteitä tehtaili niin kapteeni Bojan Sarcevic, Greg Mangano, Cameron Jones, Rene Rougeau kuin Chris McKnight, kun taas Kouvojen pisteiden teko oli viimeisellä neljänneksellä Morganin ja Brian Asburyn harteilla.

Jones, Rougeau ja McKnight tekivätkin 20 pistettä mieheen ja käänsivät pelin viime minuuteilla kotijoukkueelle. Gipson ja Morgan tekivät 24 pistettä Kouvoille.

Mestarijoukkueen valmentaja Jussi Laakso kehui Yle Urheilun haastattelussa etenkin joukkueensa yhtenäisyyttä ja kasvua. Hänen mukaansa Karhu Basket osoitti sunnuntaina samanlaista yhtenäisyyttä kuin Suomen jääkiekkojoukkue lauantaina voitokkaassa välieräottelussa.

– Tämä kausi oli alkuun vähän vaikeampi. Teimme muutaman väärän valinnan ja rekrytoinnin, ja kun heidät saatiin korvattua, niin sen jälkeen oli aikamoista voittokulkua. Tämä on ihan älytön ryhmä, Laakso hehkutti.

Yksi näistä hyvistä hankinnoista oli Chris McKnight, jonka Suomen mestaruus sai herkistymään.

– Tämä merkitsee minulle kaikkea, kyyneleitä vuodattanut McKnight sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Hän kertoi pelanneensa joukkueelle, mutta ennen kaikkea pelasin perheelleensä, sillä McKnight menetti isänsä vuosia sitten.

– Toivoisin, että hän olisi nähnyt tämän. Mutta tämä on suuri hetki minulle. Nämä ovat onnenkyyneleitä. Rakastan tätä peliä niin paljon! Ja joukkuekavereitani ja jokaista kaupunkilaista, joka on kulkenut kanssani. Tämä on huipputunne.

Mestarivalmentaja Laakso jättää Karhu Basketin tämän kauden jälkeen ja ensi kaudella joukkuetta valmentaa Karhun kakkosvalmentaja Janne Koskimies. Laakso on tehnyt Karhu Basketissa huipputyötä, sillä hän on toiminut joukkueen päävalmentajana kaksi kautta ja on vienyt joukkueensa molempina vuosina mestaruuteen.

Lue myös:

Kauhajoki enää voiton päässä Suomen mestaruuden uusimisesta – joukkueiden kolmosissa järkyttävä ero: "Tuosta ei oikeastaan pysty enää huonontamaan" Kahden päävalmentajan duo on siivittänyt Karhu Basketin pitkälle – harvinainen yhteistyö päättyy finaalisarjaan: "Seura jää hyviin käsiin"

Kauhajoki näytti kaapin paikan kotikentällä – Kouvojen loppukiri ei riittänyt Korisliigan 3. finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat