1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Isä tietää Lauri Markkasen kehityskohteet, mutta ei kerro onko poika jo mennyt ohi joka osa-alueella – "Rima on aina nostettava ylemmäksi"

Chicago Bullsin Lauri Markkanen on päässyt aloittamaan harjoittelun ensi kautta varten. Pekka Markkanen uskoo Lauri-poikansa nostavan tasoaan rikkonaisen kauden jälkeen.

Lauri Markkanen. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Koripallon NBA-liigaa tahkovan Lauri Markkasen viime kausi oli varsin rikkonainen terveysongelmien takia. Alkukaudesta hän joutui olemaan sivussa kyynärpäävamman takia ja hänen kautensa päättyi ennen aikojaan väsymyksen ja korkean sykkeen takia.

Kotiseudullaan Jyväskylässä viimeiset viikot viihtynyt ja juhannukseksi Suomeen jälleen saapuva Markkanen on kuitenkin päässyt nyt jo harjoittelemaan.

– Lauri on löytynyt taas intoa harjoitteluun. Hän on saanut olla terveenä ja on kolmen viikon ajan harjoitellut amerikkalaisen valmentajansa kanssa. Lauri palaa ensi viikolla takaisin Chicagoon harjoittelemaan, korisliigan viidettä finaalia katsomassa ollut Pekka Markkanen kertoi Yle Urheilulle poikansa kuulumisia.

Lauri Markkasen tulokaskausi NBA:ssa oli ennätysmäinen, sillä hän muun muassa rikkoi kauden aikana 1 000 pisteen ja 500 levypallon rajat. Lisäksi hän rikkoi Bullsin tulokaspelaajien ennätyksen kolmosissa 145 kolmen pisteen heitollaan. Markkanen valittiinkin kauden päätteeksi NBA:n tulokkaiden ykköstähdistöjoukkueeseen.

Toisen kausi oli suomalaispelaajalle erittäin rikkonainen, mutta tästä huolimatta Pekka Markkanen uskoo Laurin nostavan tasoaan.

– Rima on aina nostettava ylemmäksi. Tietenkään en sitä hirveän ylös nosta, koska kyseessä on oma poika, mutta uskon, että hyvä tulee, jos hän saa olla terveenä, Markkanen vakuutti.

Pekka Markkasen mielestä Laurin pitäisi ottaa isoimmat kehitysaskeleet ensi kaudella sisäpelissä. Hän haluaisi poikansa parantavan ennen kaikkea korinaluspeliä.

– Olisi hyvä, jos hän pystyisi haastamaan paremmin myös lähellä koria. Tällä hetkellä hän pystyy pelaamaan vähän jokaista paikkaa, se on hienoa, Markkanen totesi.

– Pallon käsittelyä hän harjoittelee kovasti, sekä samalla lisää voimaa, ei niinkään massaa. Kun hän saa fyysisyyttä lisää peliinsä, niin hyvä tulee.

Omalla urallaan Pekka Markkanen pelasi muun muassa 129 maaottelua, voitti Suomen mestaruuden kolme kertaa ja hänet valittiin yhtä monta kertaa myös Vuoden koripalloilijaksi. Mutta joko poika on ajanut isän ohi jokaisella osa-alueella? Tähän ei selkeää vastausta saatu ainakaan Pekka Markkaselta.

– No, siitä me voimme keskustella pojan kanssa aina kahdestaan, hän hymähti vastaukseksi.

Lue myös:

Jyväskylässä lomaileva Lauri Markkanen on toipunut mystisestä vammastaan, mutta ei ole vielä aloittanut harjoittelua: "Koripalloon en ole hirveästi koskenut"

Syy Lauri Markkasen mystisille vaivoille selvisi – sydänlääkärit näyttivät harjoittelulle vihreää valoa

Lauri Markkanen summaa erikoisen NBA-kautensa – suomalaistähti turhautui loukkaantumisiin: ”Kausi on ollut henkisesti raskas”