Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Dijon ravasi yllätysvoittoon Elitloppetissa – suomalaisille jäi tuomarityöskentelystä huono maku

Elitloppet oli draamaa täynnä Solvallan sunnuntaissa Tukholmassa.

raviurheilu
Elitloppetin voittaja Dijon Solvallassa Tukholmassa.
Elitloppetin voittaja Dijon Solvallassa Tukholmassa.Hanna Laakso / Suomen Hippos

Vain pari minuuttia ennen finaalia Timo Nurmoksen Readly Express joutui ontumisen vuoksi jäämään pois. Ranskalainen Dijon oli maalissa ykkösenä, mutta sen askeleita tutkittiin tarkkaan. Lopulta tuomaristo julisti Dijonin voittajaksi.

Elitloppetissa juostiin kaksi karsintalähtöä. Timo Nurmoksen valmentama Readly Express painui ensimmäisessä karsinnassa keulaan avauskaarteessa ja piti paikkansa varmasti. Petri Salmelan Makethemark seurasi hyvin ja lopussa vähän haastoikin voittajaa ja oli kakkonen ennen Looking Superbia. Iikka Nurmosen ajama ja Timo Hulkkosen valmentama Next Direction tykitti hurjaa vauhtia porukan perältä neljänneksi ja hankki komeasti finaalipaikan.

Ranskalainen Aubrion du Gers piti toisessa karsinnassa sisäradalta johtopaikan. Jos Verbeeckillä oli helppo työ luotsata ruuna voittoon. Propulsion nousi kakkoseksi ennen Dijonia ja Milliondollarrhymeä.

"Viihtyy lyhyillä matkoilla"

Finaalin lähtö viivästyi. Readly Express alkoi ontua, ja se jätti finaalin juoksematta. Goop ajoi vielä etusuoralle, ja Readly Express jätti hyvästit yleisölle. Tämän jälkeen Readly siirtyy siitosoriiksi.

Romain Derieux täräytti Dijonin keulaan yllättäen ohi Aubrion du Gersin. Verbeeck nosti hevosensa avauspuolikkaan jälkeen toisella radalle ja häiritsi Next Directionia, mutta tuomaristo ei hylännyt ranskalaista.

Dijon piti paikkansa maaliin saakka ja voitti 3 miljoonaa kruunua ajalla 10,3a/1609 metriä.

– Dijon viihtyy lyhyillä matkoilla. Se on todella nopea. Oli unelma voittaa täällä, vaikka olin jo tosi tyytyväinen, kun pääsimme finaaliin, Derieux kertoi.

Dijon kilpaili viime vuonna Suomessakin. Finlandia-ajossa se sijoittui seitsemänneksi ja hylättiin Kymi GP:ssä.

Aubrion du Gers eteni Dijonin rinnalle ja oli kakkonen. Petri Salmelan Makethemark taisteli hienosti kolmanneksi.

– Ohjastaja sanoi, että olisimme voittaneet, jos tilaa olisi tullut. Huono maku jäi tuomarityöskentelystä. Verbeeck olisi pitänyt hylätä tuollaisesta rikkeestä, Salmela kritisoi.

Next Direction oli kuudes ja tienasi 100 000 kruunua.

– Verbeeck tunki ulos, ja minun oli pakko väistää, muuten olisi kolissut, Nurmonen kommentoi.

Nelivuotiaiden tammojen lähdössä saatiin hieno kakkossija Suomeen. Riina Rekilän Viking Grace seurasi Zalie Garin takana kakkoseksi Jos Verbeeckin ajamana ja tienasi 150 000 kruunua.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat