Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Giroa johtava Carapaz varoittelee Nibalin iskukyvystä – "Näemme häntä paljon ensi viikolla"

Pyöräilyn Italian ympäriajon voittotaistelu sai viikonloppuna odotetusti uutta kipinää, kun Girossa poljettiin perjantaina vuoristoetappi, lauantaina kisan kovin etappi ja sunnuntainakin mäkietappi.

pyöräily
Italian ympäriajoa johtava Richard Carapaz (oik.) ja Vincenzo Nibali ovat Giro d'Italian ennakkosuosikkeja, kun kiertueen viimeinen viikko on käynnistymässä.
Italian ympäriajoa johtava Richard Carapaz (oik.) ja Vincenzo Nibali ovat Giro d'Italian ennakkosuosikkeja, kun kiertueen viimeinen viikko on käynnistymässä.

Italian ympäriajon kärkeen nousi lauantain raastavan urakan jälkeen Movistar-tallin ecuadorilainen Richard Carapaz, joka kasvatti eroaan 7 sekunnista 47 sekuntiin toisena olevaan slovenialaiseen Jumbo-Visma-tallin Primoz Rogliciin.

Sunnuntain etappi oli ennakkosuosikki Roglicille painajaismainen, sillä hän kaatui maalia edeltävässä Civiglion laskussa ja joutui lainaamaan tallikaverinsa pyörää päästäkseen maaliin asti.

Sunnuntain 232 kilometrin mittaisella juhlivat italialaiset, sillä Astana-tallin Dario Cataldo ylitti maaliviivan ensimmäisenä ja Androni Giocattoli-Sidermecin Mattia Cattaneo oli toinen samalla ajalla.

Yksi voittajasuosikeista, kaksi kertaa Giron voittanut italialainen Vincenzo Nibali nosti myös osakkeitaan viikonloppuna. Hyvänä mäkiajajana tunnettu Bahran-Merida-tallin polkija oli sunnuntain etapilla kuudes ja hän on kokonaistilanteessa kolmantena 1.47 Carapazia perässä.

Carapaz ja Nibali ylittivät maaliviivan samaan aikaan brittikaksikon, Mitchelton-Scott-tallin Simon Yatesin ja EF Eduacation First -tallin Hugh Carthyn kanssa.

– Voitosta taistelevien joukossa on myös Carapaz, ecuadorilainen sanoi päivän urakan jälkeen, mutta myönsi, että Nibalin aloitteellisuus etapilla oli vakuuttavaa.

– Se oli minulta sekä Roglicilta virhe, että annoimme hänelle (Nibali) niin paljon tilaa. Hän on hyvin vahva. Luulen, että näemme häntä paljon ensi viikolla.

Maanantai on välipäivä, minkä jälkeen Girossa on jäljellä vielä kolme vuoristoetappia, yksi mäki- ja tasamaaetappi. Italian ympäriajo päättyy 2. kesäkuuta Veronassa ajettavaan henkilökohtaiseen aika-ajoon.

15. ETAPPI, 232 KM

1) Dario Cataldo ITA 5.48.15
2) Mattia Cattaneo ITA sama aika
3) Simon Yates GBR + 0.11
4) Hugh Carthy GBR sama aika
5) Richard Carapaz ECU sama aika

TILANNE 15/21 ETAPIN JÄLKEEN

1) Richard Carapaz ECU 64.24.00
2) Primoz Roglic SLO + 0.47
3) Vincenzo Nibali ITA + 1.47
4) Rafal Majka POL + 2.35
5) Mikel Landa ESP + 3.15
6) Bauke Mollema NED + 3.38

Lue myös:

Roglic hallitsi Giron avausetappia – aika-ajospesialisti Dumoulin jäi liki puoli minuuttia

Lähteet: AP, AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat