Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HJK palasi voittojen tielle uuden luotsin avauspelissä – "Kahdeksan peliä on pitkä aika HJK:ssa"

Valmentajaa viikolla vaihtanut HJK katkaisi kahdeksan ottelun voitottoman putkensa, kun uuden luotsin Toni Koskelan avauspeli toi 3–1-kotivoiton sarjajumbo KPV:stä.

Veikkausliiga
Toni Koskela.
Toni Koskela.Lehtikuva / Mikko Stig

Mika Lehkosuon HJK-käskyttäjänä korvannut Toni Koskela pääsi tauolle 2–0-johdossa, kun Elderson ja Riku Riski iskivät 19. ja 23. minuutilla. Hendrik Helmke kavensi 76. minuutilla, mutta Rafinhan osuma neljä minuuttia myöhemmin sinetöi HJK:n paluun voittokantaan lähes seitsemän viikon tauon jälkeen.

HJK on koonnut 11 pelistään 15 pistettä ja on kahden pisteen päässä sarjakärki-Interistä. KPV:llä ei ole voittoja yhdeksästä pelistään.

– Tärkeät pinnat ja pitkästä aikaa voitto. Se merkitsee pelaajille tosi paljon. Kahdeksan peliä on pitkä aika HJK:ssa, Koskela sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Koskelan mukaan voittaminen toi vapautuneen fiiliksen joukkueeseen, jolla on ollut varsin erilainen viikko takana.

– Iso työ pelaajilta, että pystyimme energiseen ja ajoittain hyvään jopa peliesitykseen

Koskelan mielestä helsinkiläisillä oli ajoittain vauhtia jopa liikaakin, mutta muuten hän oli tyytyväinen näkemäänsä. Pelaajat levittivät peliä, haastoivat, keskittivät, laukoivat ja pyrkivät pääsemään niin sanotusti boksiin varsin hyvin.

– Ne olivat minun mielestäni positiivisia asioita, ja siitä on hyvä mennä eteenpäin.

HJK pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin joukkue matkaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Kauden RoPS:n valmentajana aloittaneelle Koskelalle ottelulla on oma merkityksensä.

– Spesiaali peli kaikin puolin, mutta nautitaan ensin tästä.

Sunnuntai-illan toisessa ottelussa IFK Mariehamn kukisti kotonaan VPS:n 1–0.

IFK Mariehamnin maali tuli salamana, kun Keaton Isaksson osui heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Lisää maaleja ei nähty, ja IFK Mariehamn nousi 14 pisteeseen ja sarjaviitoseksi. KPV:n tavoin voitotta oleva VPS on sarjassa viimeistä edellisenä, kolme pistettä kokkolalaisia edellä.

Toni Koskelaa haastatteli Lauri Kottonen.

Lue myös:

HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta: "Herkullisin mahdollinen paikka"

Myös kakkosluotsi lähtee HJK:sta: "Kannan osaltani vastuun"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat