Suomi juhlii Leijonien maailmanmestaruutta – katso miltä huikeat tunnelmat näyttivät Urheiluruudun erikoislähetyksessä

Urheiluruudun erikoislähetys on Leijonien MM-kultatunnelmissa. Katso tunnin mittainen lähetys kuvaa klikkaamalla!

Urheiluruudun erikoislähetys: Jääkiekko
Urheiluruudun erikoislähetys: Jääkiekko

Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden. Leijonat löi finaalissa Kanadan 3–1 ja nappasi historiansa kolmannen MM-kullan.

Urheiluruudun erikoislähetys välittää pelaajien ja fanien juhlatunnelmia eri puolilta Suomea ja Slovakiaa. Sami Laineen juontamassa ohjelmassa kuullaan Yle Urheilun asiantuntijan Juha Juujärven mietteitä ja otetaan puhelinyhteys vuoden 1995 maailmanmestariin Sami Kapaseen ja vuoden 2011 mestariin Lasse Kukkoseen.

Tunnin aikana ääneen pääsevät myös kahden Leijonien ratkaisupelaajan entiset valmentajat. Pekka Honkanen valmensi juniori-ikäistä Marko Anttilaa Lempälässä. HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell tuntee puolestaan Kevin Lankisen taustat.

Lähetyksessä nähdään myös tunnelmapaloja mestaruushumusta ympäri Suomea ja palataan Bratislavassa pelatun finaalin jälkilöylyihin.

Voit katsoa tunnin mittaisen lähetyksen jutun kuvaa klikkaamalla.

Kultaleijonat palaavat Suomeen iltapäivällä noin kello 14. Yle Urheilu välittää myös joukkueen kotiinpaluun Yle Areenassa. Kansanjuhla järjestetään maanantaina illalla, tarkemmasta paikasta tulee tietoa aamupäivän aikana.

Lue myös: